Insua håper å slippe til mot Fulham

Det har blitt lite spilletid på Emiliano Insua etter at han returnerte fra det sør-amerikanske U20-mesterskapet. Nå håper den unge venstrebacken å bli involvert mot Fulham i morgen.

Emiliano Insua håper å bli involvert i flere førstelagskamper, i det som tegner til å bli en spennende sesonginnspurt.

- Det er bare noen få uker siden mange hevdet at Liverpool ikke kunne ta igjen Manchester United, men nå er vi nærmere. Vi er bare ett poeng bak, og da må forsøke å holde flyten og vinne neste kamp. Vi må gjøre alt for å innta førsteplassen, sier argentineren til Liverpool Echo.

Venstrebacken tror også at landsmannen Javier Mascherano vil ha ristet av seg skuffelsen over 1-6 for Bolivia i tide til å spille en viktig rolle i morgendagens kamp mot Fulham.

- Jeg er sikker på at han er veldig skuffet over Argentinas resultat når han returnerer, men han er veldig profesjonell og klarer å legge det bak seg. Han vet at det blir en annen situasjon når han kommer tilbake til Liverpool. Han vil være klar til i morgen, spesielt fordi han ikke kan spille mot Chelsea i Champions League om noen få dager. Han vil gjøre sitt beste for Liverpool, uten tvil. Noen ganger kan det være vanskelig etter lange flyturer. Spesielt når du kun har en dag til å forberede deg til neste kamp. Men de fleste fly er veldig komfortable i våre dager, og du får vanligvis sovet en del. Han får kanskje ikke hvilt like mye som han skulle ha ønsket, men det problemet må man bare overvinne når man spiller for Argentina, som er langt borte fra England. Ønsker man å spille for landslaget, må man bare takle det.

Sist Insua selv var tilbake i Sør-Amerika, var det for å delta i det sør-amerikanske U20-mesterskapet. Før det var han i ferd med å spille seg til fast plass på Liverpools venstreback. Pausen medførte at han kun har spilt en ligakamp, 2-0 seieren over Sunderland, etter at han returnerte til Merseyside igjen. Fabio Aurelios gode form har bidratt til at den unge argentineren har slitt benken og tribunen.

- U20-mesterskapet var en stor skuffelse for meg, og det er viktig at jeg legger det bak meg. Jeg jobber hardt på trening, og prøver å gjøre det som er best for meg selv og klubben. Jeg skulle ha likt å spille alle ligakamper, da jeg ikke er med i Champions League-troppen. Men jeg vet at konkurransen om plassene på laget alltid vil være tøff i en klubb som Liverpool, og jeg må bare stå på videre og gripe sjansen når jeg får den igjen.

- Forhåpentligvis blir jeg inkludert i troppen til Fulham-kampen, og dersom jeg får spille vil det være enda bedre.

- Det er spennende tider i Liverpool, men vi må være tålmodige. Vi er nærmere Manchester United nå, og vi kan gå forbi dem, i alle fall for et døgn, om vi klarer å slå Fulham. Det eneste vi kan forsøke å gjøre er å vinne neste kamp, og deretter begynne å fokusere på neste kamp etter det.

 - Jeg har vært i Liverpool i to og et halvt år, og de siste ukene har vært de beste siden jeg kom til klubben, da laget har oppnådd noen skikkelig gode resultater og spilt veldig bra fotball. Men nå må vi se fremover, og prøve å gjøre det samme mot Fulham.