Insua håper på FA-cupdebut

Insua håper å spille sin første kamp i FA-cupen i morgen. Drømmer om finale på Wembley, men i øyeblikket fornøyd med å spille på førstelaget. Ros fra Carra, Hyypiä og Agger gir selvtillit.

Emiliano Insua har spilt fra start for Liverpool i fire av de fem seneste kampene. Argentineren vil reise til Preston sammen med resten av spillertroppen for morgendagens 3.rundekamp på Deepdale. 19-åringen drømmer om finale på Wembley, men i øyeblikket er han mer enn fornøyd med å være involvert mot "The Lilywhites".
- Jeg har aldri spilt i FA-cupen, men det er en turnering jeg vet mye om. Den er berømt over hele verden, uttaler Insua til Liverpool Echo.

- Jeg har spilt i Carling Cup, og jeg vet at cupturneringene i England alltid produserer spesielle kamper og store begivenheter. Så det ville være hyggelig for meg dersom jeg kunne spille i FA-cupen også.

- Alle i Liverpool har fortalt meg hvor viktig FA-cupen er, og vi må prøve å vinne den.

- Det er veldig vanskelig å forsøke å vinne tre ulike turneringer, men det er hva du må forsøke når du er i en klubb som Liverpool.

- Det ville være en drøm for meg å spille på Wembley. Det er et stadion jeg aldri har vært på, men det er et sted enhver spiller ville like å spille.

Men for å komme et et steg nærmere Wembley, må Liverpool først beseire Preston, som ligger på plassen rett utenfor playoff-sonen i The Championship. Insua har bare vært i Liverpool og England i to år, men har sett nok til at han vet at lag fra nest øverste divisjon yter maks i cupkamper. Han fyller 20 år om fem dager, så han håper på en tidlig fødselsdagspresang på Deepdale.
- Alle lagene i The Championship er veldig sterke og veldig vanskelige å spille mot. Vi spiller på Prestons bane, så vi vet at det vil bli en tøff kamp for oss. De vil være ute etter å forsøke å slå oss ut.

- Men vi må konsentrere oss om vårt eget spill og forsøke å spille slik vi har gjort i de seneste kampene. Forhåpentligvis vil det være nok.

Insua håper at Liverpool har opprettholdt formen fra 5-1-seieren mot Newcastle.
- Jeg nøt virkelig kampen mot Newcastle. Laget spilte veldig bra. Vi scoret fem mål og skapte mange sjanser. Vi kunne vunnet med langt mer enn det vi gjorde.

- Vi holdt virkelig bra på ballen. Selv om vi slapp inn et mål før pause, gikk vi i angrep og var å jakt etter flere scoringer. Det var godt for meg å ta del i en kamp så god som den.

- Det er ikke alltid mulig å spille på det nivået, men det er hva vi må prøve å gjøre.

Insua har imponert alle etter at han fikk sjansen mot Blackburn. Argentineren er en seriøs utfordrer til å bli løsningen på venstrebacken.
- Jeg forsøker å gjøre de samme tingene i hver kamp - jobbe hardt, gjøre ting enkelt og være god defensivt.

- Manageren har gitt meg mye tillit. Jeg vil fortsette med å trene hardt på hver treningsøkt og alltid gi mitt beste. Når du får sjansen, må du ta vare på den.

Insua har ikke bare mottatt ros fra Rafael Benítez, men også flere av de mer erfarne førstelagsspillerne har latt seg imponere av argentineren.
- Førstelagsspillerne har hjulpet meg mye. De gir meg mye selvtillit ved å fortelle meg at jeg gjør det bra. De støtter meg på og utenfor banen.

- Jeg føler det bra med dette. Det betyr mye for en ung spiller å få slik støtte fra spillere som Sami Hyypiä, Jamie Carragher og Daniel Agger.

- Jeg lærer av dem hele tiden. Jeg ser på dem og forsøker å kopiere det bra de gjør. De er så gode spillere. Jeg vet at dersom jeg kan lære fra dem, vil jeg bli en bedre spiller.