Israelsk møte i Portsmouth

Yossi Benyoun møter sin gamle trener Avram Grant når ligarunde 18 innledes på Fratton Park tidlig lørdag ettermiddag, og ser fram til et krevende juleprogram.

Yossi Benayoun innrømmer at Liverpool ikke har spilt bra denne sesongen, men håper at det tradisjonelle juleprogrammet skal bringe de røde lenger fram i tetsjiktet av tabellen. Selv er han glad for å være rekordraskt tilbake i spill etter uortodoks skadebehandling og gleder seg til en høytid med mye fotball. En halvannen uke som innledes med kamp i Portsmouth, hvor Avram Grant nå er manager. Grant ledet Maccabi Haifa til mesterskap i Israel i 2001, men Yossi Benayoun som en ung og målfarlig midtbanespiller.

- Vi er gode venner og vi snakker sammen nesten hver dag, sier Benayoun om sin landsmann til LFC Weekly. 

- Jeg er glad for at han er tilbake som manager i Premier League. Det vil bli en vanskelig oppgave for ham å holde dem oppe men jeg er hundre prosent sikker på at Portsmouth vil greie det, fordi Avram vet hva han driver på med.

- Jeg sa til ham at han dessverre måtte glemme kampen til helgen siden han kom til å tape den, men etter det er jeg sikker på at han vil hjelpe dem til sikker plass, gliser Yossi.

- I likhet med alle andre er jeg skuffet over hvor vi befinner oss på tabellen for øyeblikket. Vi mener at vi beviste forrige sesong at vi er et topplag da vi ble nummer to med omtrent den samme troppen. Vi vet det er mye kvalitet her, men noen ganger i fotball er det vanskelig å forandre på ting når det ikke går bra. Det eneste vi kan gjøre er å arbeide hardt og lære av våre feil.

- Det var utrolig for meg siden etter 12 dager spilte jeg en time mot City og jeg trodde jeg kom til å være uaktuell i fire uker, sier midtbanespilleren om sin behandling i Serbia, da det ble brukt en salve bl.a. bestående av morkake fra hest. - Jeg er glad for at skaden nå er borte og jeg føler meg mye bedre. Jeg måtte prøve denne behandlingen da vi ikke hadde noe å tape. Det var hundre prosent forbedring veldig raskt, og det var perfekt for meg.

- Alle de andre ligaene i Europa hviler på samme tidspunkt men vi er vant til det, sier Yossi om det forestående juleprogrammet. - Det er min femte sesong i England nå slik at jeg kjenner til terminlisten. Det er veldig hyggelig, siden folk i dette landet bare snakker og konsentrerer seg om fotball i denne perioden. Det kan være vanskelig å spille hver tredje eller fjerde dag, men det er samtidig interessant.

- Det er fulle tribuner og en del av kulturen her, og både jeg og min familie er blitt glad i det. Forhåpentligvis kan vi vinne de kampene vi skal spille, og at vi vil være tilbake blant de fire øverste allerede ved starten på det nye året.