Jakter ny rekordavtale

Liverpool håper å sikre seg en ny sponsoravtale verdt £60M over fire år. Det er mer enn hva Manchester United og Chelsea får av sine draktsponsorer. Minnestund for Phil Easton.

Liverpool forsøker å få stand en ny rekordavtale med hovedsponsor Carlsberg. En eventuell ny kontrakt med det danske bryggeriet vil kunne innkassere £60M, skriver tidligere Liverpool Echo-journalist Chris Bascombe.

Anfield-klubben håper å ha sluttført forhandlingene så tidlig som i sommer. Liverpools nåværende treårskontrakt med Carlsberg er verdt cirka £10M i året, inkludert Champions League-bonuser, og utløper etter 2009/10-sesongen.

Men eierne Tom Hicks og George Gillett ønsker å slå tidligere rekorder med en ny fireårskontrakt. De ønsker å overgå Manchester United og Chelsea. Manchester United skrev en fireårskontrakt på £56M med AIG i 2006, og Chelsea har en femårig avtale på £50 med Samsung.

Carlsberg har vært Liverpools draktsponsor siden 1992, og de tidligere kontraktene antas å ha vært verdt langt mindre enn rivalenes. En ny avtale ville kunne gi Rafael Benítez penger til spillerkjøp, og vil kunne beskytte klubbens verdi dersom en av eierne blir tvunget til å selge sin aksjeandel.

Carlsberg har tidligere uttrykt ønske om å forlenge avtalen med Liverpool.

Minnestund for Phil Easton
500 mennesker hadde møtt opp i Liverpool Anglican Cathedral på fredag til en offentlig minnegudsjeneste for Phil Easton. Liverpool FC var representert ved flere personer, inkludert Rafael Benítez, Phil Thompson og speaker George Sephton. På kampdager på Anfield ble 59-årige Easton benyttet som speaker ved siden av eller på gressteppet, men døde av hjerneslag for to måneder siden.