Johnson har modnet med alderen

Glen Johnson føler at han er langt mer moden som spiller nå enn tidligere i karrieren. Kan gå mot en stor sesong på klubb- og landslag. Lucas har tro på nyervervelsene. LFC fikk nasjonal pris.

Glen Johnson hadde en svak debut for England i landskampen mot Danmark i 2003, og han slet med å få en regelmessig plass på laget i Chelsea. Forsvarsspilleren fikk også overskrifter for utenomsportslige hendelser, blant anet det han angivelig stjal et toalettsete fra en butikk, men fikk karrieren på rett kjøl i Portsmouth. På det engelske landslaget har 24-åringen fått mye tillit av Fabio Capello, og han håper å få en sentral rolle for Liverpool kommende sesong. Høyrebacken mener aa han er en annerledes spiller enn da han sist spilte for en topp fire-klubb.
- Jeg vil si at jeg er mer moden. Det var et par hendelser som ble blåst opp av alle proporsjoner, og det var helt feil, uttaler Johnson på dagens pressekonferanse med det engelske landslaget.

- Det er ingenting jeg bekymrer meg over. Det har jeg lagt bak meg, og det er ikke viktig.

- Jeg har blitt eldre. Jeg blir bedre hele tiden, og det har vært nøkkelfaktoren. Tidligere spilte jeg ikke. Da var det ikke mulig å prestere godt.

Johnson bruker VM neste år som en motivasjonsfaktor, og han har mye å takke Portsmouth for.
- Det var fantastisk for meg å komme til Portsmouth fordi jeg spilte uke etter uke, og jeg jobbet hardt på trening.

- Det viktigste for en spiller er stabiliteten ved å spille kamper. Det er da du lærer av feilene dine. Det er det ene jeg kan sette fingeren på.

- Liverpool er en av de fire store, slik at de skal være mer i rampelyset. Det kan bli et stort år. Vi har store forhåpninger i Liverpool-leiren. Med VM på programmet vil det bli et stort år for alle.


Lucas har tro på nyervervelsene
Lucas Leiva mener at Glen Johnson og Alberto Aquilani kan bli viktige i kampen om ligatittelen.
- Glen har allerede funnet seg til rette i Premier League. Han kommer til å bli en nøkkelspiller for oss, sier Lucas til BBC Radio Merseyside.

- Vi ser frem til å se Aquilani, men vi vet at han er skadet nå. Forhåpentligvis er han tilbake snart.

- Forrige sesong var vi nærme. Forhåpentligvis kan vi vinne tittelen denne sesongen.

LFC fikk nasjonal pris
Liverpool FC har fått en nasjonal pris for klubbens arbeid i lokalsamfunnet. Prisen CommunityMark ble delt ut i pausen av lørdagens treningskamp mot Atlético Madrid.

Gjennom Action 4 Health-programmet, som blant annet er finansiert av Liverpool City Council og Primary Care trust, har nå LFC kunne sette opp 4500 helseundersøkelser i den nordlige delen av Liverpool, samt en rekke aktivitetsdager, kurs for innbyggere og kommet med omfattende helseinformasjon via sin nettside intranett og kiosker på lokale sentre.

CommunityMark anerkjenner at Liverpool FC er mye mer enn bare en fotballklubb, og viser også arbeideetr med den fysiske fornyelsen av Anfield.

I samarbeid med Liverpool City Council og English Heritage, med støtte fra Europa, NewHeartlands og LFC har Stanley Park blitt restaurert til sin gamle prakt. Isla Gladstone Conservatory, med en kafé og et fint sted for bryllup, konferanser og andre funksjoner, skal åpne denne sommeren .

Klubben var en av ni som ble tildelt CommunityMark av Business in the Community (BITC), en anerkjennelse av klubbens omfattende arbeid i Anfield/Breckfield og det nordlige Liverpool.