Juniorene klare for semifinale

Juniorene er klare for semifinalen i cupen, etter å ha slått Bolton 4-2. Målscorere: Irwin (2), Eccleston og Amoo. I semifinalen møter de røde enten Birmingham, Watford eller Ipswich.

Liverpools lag: Dean Bouzanis, Steven Irwin, Christopher Buchtmann, Andre Wisdom, Joe Kennedy (kaptein), Adam Pepper, David Amoo, Alexander Kacaniklic, Thomas Ince, Nathan Eccleston, Lauri Dalla Valle. Ubenyttede reserver: Deale Chamberlain, Michael Roberts, Jack Robinson, Karl Clair, Conor Coady.

Boltons lag: Tom Brocklehurst, Joseph Riley, Matthew Carlisle, Rhys Bennett, Chris Stokes (kaptein), Grant Spencer (Stuart McDonald 46), Maison McGeechan (George Pawley 84), Adam Blakeman, Daniel Ward, Aaron Mooy, Michael O'Halloran. Ubenyttede reserver: Jay Lynch, Tom Eckersley, Javlon Campbell.

Liverpool går ut i en 4-3-3 formasjon i kveld, med Irwin på høyreback og Buchtmann på venstre. Stoppere er Wisdom og kaptein Kennedy. Adam Pepper får defensivt ansvar sentralt på midtbanen, og vil ha David Amoo til høyre for seg og Alexander Kacaniklic på sin venstre side. Thomas Ince får en offensiv rolle sammen med de mer rendyrkede spissene Nathan Eccleston og Lauri Dalla Valle.

Hugh McAuley må unnvære et par av sine beste forsvarsspillere i kveldens kvartfinale. Daniel Ayala, som spilte så strålende mot Chelsea i forrige runde, har gjennomgått en lyskeoperasjon og blir ute en tid, samtidig som The Liverpool Way rapporterer at Jack Metcalf skal ha forlatt akademiet, uvisst av hvilken grunn.

De gode nyhetene for McAuley er at Adam Pepper har ristet av seg en smell han pådro seg i kampen mot Crewe i helgen, mens Thomas Ince er tilbake etter spill for England U17.

Den lovende U15-kapteinen Jack Robinson er inkludert i troppen, og kan få et innhopp om han er kvitt en strekk på baksiden av låret. Steven Irwin starter på høyrebacken, selv om han har spilt på midtbanen i tidligere runder av turneringen. Andre Wisom er tilbake i troppen etter å ha misset kampen mot Crewe i helgen.

1.min: Bolton i hvitt tar avspark mot The Kop.

2.min:  David Amoo kommer seg fri på høyreflanken, og får lagt et perfekt innlegg som Alexander Kacaniklic header like utenfor.

2.min:  Boltons Riley kolliderte med Kacaniklic da han headet, og må ha behandling.

3.min: Thomas Ince med et relativt tamt skuddforsøk på fra 25 meter. Ballen går svakt rett på Boltons keeper.

4.min: Dalla Valle er nær ved å lykkes med et fremspill til Kacaniklic på venstreflanken, men Bolton får utspark fra mål.

5.min: Liverpool-keeper Bouzanis må i aksjon etter en viktig inngripen fra kaptein Kennedy.

8.min: Boltons Ward med et volleyforsøk fra 25 meter som går høyt over.

10.min:  Ward vinner en corner i kamp med Wisdom. Innlegget får Bolton styrt mot mål, men Irwin beiner ballen unna en meter fra streken.

11.min:  Liverpool-kaptein Joe Kennedy halter kraftig etter å ha fått seg en smell i cornersituasjonen.

12.min:  Dalla Valle er meget nær å gi Liverpool ledelsen, når han stusser et innlegg fra Kacaniklic centimetre utenfor bortre stolpe.

13.min:  Amoo forsøker å skru ballen opp i bortre kryss, men ballen går en knapp meter over. Godt forsøk.

16.min:  0-1 DANIEL WARD. Bolton vinner en ny corner. Liverpools klarering finner Ward på hjørnet av 16-meteren. Han dundrer ballen i langhjørnet bak Bouzanis på volley. Et meget bra utført langskudd, og Bolton har tatt en sjokkledelse.

18.min:  Nathan Eccleston er nær ved å utligne med et skudd fra 17 meter når Liverpool prøver å slå tilbake, og Dalla Valle kommer akkurat for sent på returen.

20.min:  Stor sjanse til Bolton, men Mooy sender O'Hallorans gode innlegg over fra 10-12 meters hold. Nær 2-0 til gjestene der.

24.min: Wisdom blokkerer et skuddforsøk fra vingen McGeechan til corner. Bouzanis fanger lett hjørnesparket.

25.min:  1-1 NATHAN ECCLESTON. Flott kontring av Liverpool, og Thomas Ince finner Nathan Eccleston i rom ute til venstre med en flott pasning. Eccleston skjærer inn og setter ballen over målvakten og i mål alene med keeper.

28.min:  Liverpool vinner en corner, som både Dalla Valle og Kacaniklic er nær ved å sette i mål.

31.min: Joe Kennedy med et håpløst skuddforsøk fra meget langt hold. Langt utenfor.

33.min: Eccleston prøver seg på et soloraid, men blir stoppet når han kommer inn i straffefeltet.

34.min:  2-1 DAVID AMOO. Christopher Buchtmann med et flott innlegg fra venstre, som David Amoo header kontant i hjørnet.

40.min: Wisdom gir Bolton et frispark i farlig posisjon, en meter utenfor 16-meterstreken, midt på mål.  Ward skyter i muren og til corner. Hjørnesparket får Liverpool klarert.

42.min:  3-1 STEVEN IRWIN. Nathan Eccleston legger inn fra høyre, cirka fra hjørnet av 16-meteren. På fremste stolpe dukker Steven Irwin umarkert opp og header i krysset.

44.min:  Liverpool får frispark fra god posisjon, 20 meter ute, midt på mål. Adam Pepper må ha behandling for en skade.

45.min: Ecclestons frispark går rett på keeper Brocklehurst.

45.min:  På overtid kolliderer Boltons Riley med Dalla Valle inne i Liverpools 16-meteren. Han er litt rystet, men kan fortsette etter litt behandling.

En meget underholdende førsteomgang på Anfield, der Bolton sjokkerte ved å ta ledelsen. Liverpool fikk imidlertid raskt orden i sine rekker, og flotte scoringer av Eccleston, Amoo og Irwin bidro til at de røde kunne gå i garderboen med en komfortabel ledelse. Med den åpne og underholdende fotballen som leveres på Anfield i kveld, blir vi overrasket om det ikke kommer flere scoringer i andre omgang.

2.omgang:
46.min:  Bolton gjør et bytte. Stewart McDonald kommer inn for Grant Spencer.

46.min. Liverpool vinner en corner, som blir resultatløs.

48.min:  Bolton får omgangens første store sjanse, når venstreback Carlisle fyrer løs inne i feltet på en pasning fra Mooy. Det knallharde skuddet fra skrått hold går like over.

51.min:  Kacaniklic med et godt frispark fra utenfor hjørnet av 16-meteren. Joe Kennedy stuper frem på første stolpe, men header utenfor.

53.min: Joe Kennedy feller Michael O'Halloran inne i feltet. Klar straffe til Bolton.

53.min:  3-2 CHRIS STOKES (Straffe). Kaptein Stokes setter straffesparket nede til venstre. Bouzanis er etter ballen, men den går utenfor hans rekkevidde.

55.min: Buchtmann med et godt innlegg fra venstre, men Ecclstons får ikke skikkelig hodet på ballen og det blir en ufarlig stuss ut av det.

56.min:  Andre Wisdom redder på streken når Michael O'Halloran igjen løper fra Joe Kennedy. Enorm sjanse til Bolton.

59.min: Buchtmann med en god ball inn i feltet til Ince, men hans volley blir for løs og keeper har ingen problemer.

59.min: Ince med et nytt raid, men blir stoppet ved 16-meterstreken.

62.min: Wisdom gir en corner, etter at Bolton drar opp et angrep i regi av Mooy og Ward.  De røde får klarert til innkast.

66.min:  Fantastisk redning av Bouzanis på Wards gode avslutning fra kloss hold, etter et fremspill fra Mooy.

66.min:  Ny god mulighet til Bolton, men det blir utspill for Liverpool.

68.min: Ince kommer inn bak Bolton-forsvaret, men tar med seg ballen over dødlinja under press fra en forsvarer.

70.min: Bolton får en ny corner, men Liverpool får frispark for dytting inne i feltet.

71.min:  Bolton produserer de beste sjansene nå. Blakeman prøver seg med et skudd fra meget skrått hold, når han har medspillere bedre plassert i feltet. Forsøket går over.

72.min:  Bolton-kaptein Stokes ligger nede med en hodeskade, etter en duell med Amoo. Han virker veldig omtåket og blør. Antagelig ble han truffet av albuen til Amoo. Må i garderoben og sy.

76.min: Kacaniklic og McGeechan smeller hodene sammen i en duell, men begge kommer seg raskt til hektene igjen uten behandling.

78.min:  4-2 STEVEN IRWIN. Irwin skjærer inn fra sin høyrebackposisjon, fører ball på tvers av sekstenmeterstreken og dundrer ballen i nærmeste kryss med venstrebeinet.

80.min: Boltons Ward med et godt skudd fra distanse. Like utenfor høyre kryss.

81.min: Hodeskadde Chris Stokes kommer ut på banen igjen, med nytt trøyenummer!

81.min:  Bolton-keeper Tom Brocklehurst meier ned Lauri Dalla Valle. Frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren. Finnen må ha behandling.

83.min: Kacaniklic vinner en corner.

84.min:  Maison McGeechan går ut. Inn kommer George Pawley.

87.min: Liverpool-corner som blir slått alt for langt.

88.min:  Eccleston skyter en meter utenfor, etter godt forarbeid av kampens store spiller, Steven Irwin. Det rapporters om fem minutter tilleggstid.

90.min: Dalla Valle vinner et frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren.  Ince skyter svakt rett på keeper.

94.min:  O'Halloran kommer igjennom, men Bouzanis får gitt til corner. Hjørnesparket blir headet utenfor av Stokes.

Steven Irwin ble den store helten med to flotte scoringer da Liverpools juniorlag slo Bolton 4-2 i kvartfinalen i FA Youth Cup. Etter en komfortabel ledelse ved pause tok imidlertid de røde foten av gasspedalen, og lot gjestene få komme inn i kampen igjen. Stokes reduserte til 3-2 på straffe, og midtveis i andre omgang var det Dean Bouzanis som holdt hjemmelaget inne i kampen med en fantastisk redning på en god avslutning fra Ward. Tolv minutter før slutt punkterte Irwin kampen med en perle av et venstrebeinsskudd. Det betyr at Liverpool er klare for semifinalen i turneringen. Denne spilles over to kamper, og motstander blir enten Birmingham, Watford eller Ipswich.