Juniorene møter Chelsea

Juniorlaget møter Chelsea i FA Youth Cup kveld. McAuley er spent på å se spillerne i aksjon på Anfield. Han berømmer Dalla Valle. Ayala, Kennedy og Ellison tilbake. Helgens akademikamp utsatt.

Liverpools juniorlag er i aksjon på Anfield mot Chelsea i 5. runde av FA Youth Cup i kveld. Hjemmekamp mot Bolton venter vinneren. De røde har allerede slått ut Leeds og Bristol Rovers i årets turnering.

Juniorlagets trener Hugh McAuley har uttalt seg til Liverpoolfc.tv og lokalavisene Liverpool Daily Post og Liverpool Echo før kveldens kamp.

For mange av spillerne vil det bli første gang de entrer Anfields hellige gressmatte, og juniortrenerer håper spillerne klarer å prestere.
- Det er en spesiell kveld for guttene å spille under flomlys på Anfield, og det er en flott mulighet til å gjøre sine saker godt.

- Sjansen til å spille på Anfield mot en virkelig god motstander er en uvurderlig erfaring. Vi ser frem til det.

Juniorlaget kommer fra et knepent 2-3-tap mot Everton i helgen, men McAuley mener at spillerne er klare for oppgaven til tross for skuffelsen mot naboen.

- Vi tapte kampen på tre dødballsituasjoner, noe som alltid er skuffende. Vi var det beste laget, det er sikker. Vi dominerte spillet i store perioder.

- Vi spilte veldig bra, og vi skapte noen gode sjanser. Vi scoret to fine mål ved Dalla Valle, og vi hadde flere sjanser til å utligne, men vi klarte ikke å sette dem.

- Vi vil gå til kampen med selvtillit til å få ballen ned og spille den, som vi viste mot Everton. Vi har gode fotballspillere som kan spille. Hvis vi får ballen ned og spiller, så er jeg sikker på at vi vil komme godt fra oppgaven.

- Det er en flott gjeng med gutter som spiller på riktig måte. Vi må bare tette til på dødballer, og det har vi jobbet med.

Forrige sesong vant Liverpool 1-0 mot Arsenal i 4. runde. McAuley håper på tilsvarende kamp mot Chelsea.
- Det var en fantastisk forestilling av oss. Alle jobbet så hardt for hverandre. Vi fortjente å vinne mot et veldig godt lag som Arsenal hadde brukt mye penger på.

- Vi må vise samme innstilling, disiplin og lagspill i kveld som vi gjorde mot Arsenal. Forhåpentligvis kan vi få det riktige resultatet igjen.

Forrige gang Liverpool møtte Chelsea i FA Youth Cup var i 4.runde for to år siden. Mål av Jimmy Ryan og Ray Putterill sørget for en 2-0-seier på Anfield. Chelsea har allerede slått ut Manchester United og Walsall denne sesongen. De har spillere med kvalitet, blant annet franske Gael Kakuta.
- Vi har studert Chelsea og sett noen videoer. De er et godt organisert lag med noen gode atleter. De er et spillende lag, og de har noen høye spillere. Så vi må være på vakt.

- Jeg er sikker på at vi kan skape problemer for Chelsea. Vi har noen matchvinnere på laget.

Én av matchvinnerne er finske Lauri Dalla Valle. Han har proffkontrakt md Liverpool frem til 2011, og har scoret 14 mål på 16 kamper for U18 denne sesongen. Tre av disse har kommet i FA Youth Cup.
- Lauri er ganske produktiv. Han kommer til liv når ballen er i straffefeltet, akkurat som de beste spissene. Han er vår toppscorer, og han er i god form. Han er et fremragende prospekt for fremtiden. Han er en veldig jordnær gutt med en flott innstilling.

- Han lærer fremdeles sitt fag, men han har mye potensial. Vi tror han kan gjøre det bra.

Daniel Ayala skadet seg på oppvarmingen før 4.rundekampen mot Bristol Bovers, men skal nå være tilbake. Midstopperkollega Joe Kennedy og spiss James Ellison er også tilbake i trening etter skadeopphold.

Liverpool Daily Post oppgir følgende tropp til dagens kamp: Bouzanis; Wisdom, Metcalf, Kennedy, Buchtmann, Amoo, Irwin, Pepper, Eccleston, Kacaniklic, Ellison, Dalla Valle, Ince, Chamberlain, Roberts, Cooper, Ayala.

Oppgjøret sendes direkte på LFC TV, men vi vil også oppdatere de viktigste hendelsene her på liverpool.no fra kampstart klokken 20.00.

Etter det vi har fått opplyst fra Premier League, så er helgens U18-kamp hjemme mot Stoke utsatt. Kampen kommer kun to dager etter 5.rundekampen i FA Youth Cup.