Juniorene videre etter straffekonk

1-1 etter 90 minutter. 2-2 etter 120 minutter. Liverpool er videre til 5.runde i FA Youth Cup etter å ha slått Bristol Rovers 4-2 i den påfølgende straffespark-konkurransen.

Vi følger kveldens kamp i 4.runde i FA Youth Cup på Memorial Stadium direkte, og oppdaterer med de viktigste hendelsene. Kampstart klokken 20.30. Vinneren spiller hjemme mot Chelsea i 5.runde.

Daniel Ayala har pådratt seg en strekk i baksiden av leggen under oppvarmingen, og blir erstattet i startoppstillingen av Jack Metcalf. Metcalf inntar høyrebacken, mens Andre Wisdom blir trukket inn i midten for å spille stopper.

Liverpool:
Dean Bouzanis, Jack Metcalf, Andre Wisdom, Joe Kennedy, Christopher Buchtmann, David Amoo, Steven Irwin, Adam Pepper (Nathan Eccleston 70), Alexander Kacaniklic (James Ellison 80), Lauri Dalla Valle, Thomas Ince.

Reserver: Deale Chamberlain, Michael Roberts, Alex Cooper.

Bristol Rovers: Sam Burgess, Nelson Monhon, Dan Cayford, James Tyrell, Mark Cooper, Jack McKenna (Brian Bowles 94), George Booth (Steve Kingdon 94), Ollie Clarke, Nabi Diallo, Neikell Plummer, Eliot Richards.

Reserver: Reeko Best, Taiwo Adebowale, Rob Moore, Simon Flower, Chas Hemming.

2 459 tilskuere.

1.min: Hjemmelaget tar avspark.

1.min: Hjemmelaget går offensivt til verks, og Andre Wisdom må gjøre en takling i siste liten inne i feltet.

2.min: Jack Metcalf foretar en stygg takling, og får en muntlig advarsel av dommeren.

7.min: Rovers-spiss Richards med et skuddforsøk fra distanse, som Bouzanis fanger enkelt.

9.min: Adam Pepper med et innlegg fra høyre som nesten når frem til Dalla Valle på fremste stolpe.

12.min:  Kjempesjanse for hjemmelaget når Plummer spiller fri McKenna inne i feltet. Sistnevnte prøver å plassere ballen nede i venstre hjørnet fra 12-13 meter, men ballen triller en meter utenfor. Bristol Rovers har åpnet kampen klart best, og Liverpool har problemer med å stoppe hjemmelagets hurtige angripere.

15.min:  Flott raid av Thomas Ince. Ballen faller til Alexander Kacaniklic, som fyrer av i retning krysset. Keeper får slått ballen over, men dommeren dømmer utrolig nok utspark fra mål!

16.min:  Wisdom slår en feilpasning, og Clarke fyrer løs fra distanse. Like utenfor høyre stolpe. Ny farlig visitt fra hjemmelaget.

20.min: Adam Pepper prøver seg fra langt hold. Halvannen meter over.

21.min:  Kjempesjanse for Liverpool. Thomas Ince spiller nydelig fri Alexander Kacaniklic. Han kommer alene med keeper, men keeper Burgess er fint nede og redder svenskens avslutning.

22.min: Liverpool har kommet mer med i kampen, og vinner kampens første corner.

23.min: Kort corner, før keeper Burgess fanger Buchtmanns innlegg fra venstre.

24.min: Kacaniklic kommer seg fri og får lagt inn fra venstre, men ingen Liverpool-angripere inne i feltet.

25.min: Thomas Ince med et langskudd som er helt ufarlig.

31.min:   Adam Pepper kommer alt for sent inn i en takling på Diallo og får gult kort. Samtidig ligger Christoper Buchtmann og Richards nede etter å ha skallet sammen. Alle de tre skadede spillerne får behandling.

34.min:  Ny stor sjanse til Bristol Rovers ved McKenna, men Joe Kennedy får gitt til corner. Den blir headet et godt stykke utenfor av Monhon.

39.min: Clarke med et skudd fra langt hold. Bouzanis må strekke seg og gi retur, men fanger ballen på andre forsøk.

40min: Kacaniklic og Buchtmann kombinerer flott på Liverpools venstreside, men backen Monhon får klarert.

40.min:  Flott Rovers-angrep når det ruller opp Liverpool-forsvaret. McKenna avslutter fra kloss hold når han blir spilt fri litt skrått på mål, men Bouzanis er fint ute og gjør en god redning.

40.min:  George Booth får gult kort for å ha holdt igjen Thomas Ince.

42.min: Andre Wisdom er for andre gang i kveld i ferd med å drible seg bort som bakerste mann!

44.min:  Alexander Kacaniklic misbruker sin andre kjempesjanse for kvelden. Svensken blir igjen fint spilt fri av Thomas Ince, men når han kommer alene med keeper nøler han og prøver seg på en håpløs pasning til Dalla Valle i stedet for å avslutte selv når han er i mye bedre posisjon enn finnen.

45.min: Tre minutter er lagt til i første omgang.

45+3:  Liverpool vinner en corner. Ballen treffer Monhon i skrittet, og Rovers-backen må ha behandling på sidelinja.

Hjemmelaget begynte kampen best. Anført av sine hurtige vinger og spisser skapte de trøbbel for Liverpool-forsvaret. Midtveis i omgangen begynte imidlertid Liverpool å komme inn i kampen og ta over kontrollen. Begge lag har misbrukt et par gode sjanser. For Liverpoool har Alexander Kacaniklic vært alene med keeper to ganger, og burde strengt tatt ha gjort mål ved begge anledninger. Svakt av svensken. Bakerst har 15 år gamle Andre Wisdom utgjort en sikkerhetsrisiko, da han er svært dribleglad til midtstopper å være. Han har i alle fall ved to anledninger vært nær ved å drible seg bort som bakerste mann.

46.min:  Liverpool setter i gang andre omgang. David Amoo kommer til dødlinja og får lagt et flott innlegg som Thomas Ince er nær ved å nå inne i målgården. Stor sjansene til gjestene!

53.min: David Amoo har våknet til liv etter pause, og går på et flott raid som gjør at de røde vinner sin andre corner for omgangen. Den blir resultatløs, akkurat som den første.

54.min:  0-1 Dalla Valle. Alexander Kacaniklic slår et innlegg fra venstre som treffer tverrliggeren, og Lauri Dalla Valle header returen fra treverket i tomt mål etter at Burgess har kastet seg i full lengde for å få tak i innlegget som traff tverrliggeren.

56.min:  1-1 Eliot Richards. Hjemmelaget kommer til dødlinja og får lagt inn fra venstre ved Plummer. Ballen blir headet tilbake i feltet fra bakre stolpe av McKenna, og Richards er på pletten og scorer fra kloss hold.

57.min:  Hjemmelaget med en avslutning fra distanse, som Bouzanis såvidt får slått til corner.

60.min:  Thomas Ince spiller fri Alexander Kacaniklic for tredje gang i kampen, mens svenskens avslutning fra skrått hold blir reddet av Burgess.

61.min:  Nabi Diallo får gult kort for en stygg takling på David Amoo.

63.min: Godt innlegg fra høyre fra Jack Metcalf, men keeper Burgess får bokset ballen unna Lauri Dalla Valle.

65.min: Flott Liverpool-angrep i regi av Kacaniklic, Pepper og Amoo, som dessverre renner ut i sanden.

69.min:   Hjemmelagets Nelson Monhon får gult kort for en forferdelig takling bakfra på Steven Irwin. Liverpool-spilleren må ha behandling.

70.min:  Liverpool gjør kampens første bytte, når Nathan Eccleston kommer inn for Adam Pepper.

72.min: Diallo med et farlig innlegg for vertene. Heldigvis går det over alle i feltet.

75.min:  Bristol Rovers har tre spillere nede med krampe! Midtstopper Tyrell, backen Monhon og vingen McKenna. Lauri Dalla Valle får også behandling for krampe.

80.min:  James Ellison kommer inn for Alexander Kacaniklic, og inntar en uvant posisjon sentralt på midtbanen. Nathan Eccleston går opp på topp sammen med Lauri Dalla Valle, mens Thomas Ince trekkes ned på vingen.

83.min:  Lauri Dalla Valle ligger igjen nede med krampe.

85.min:  Eccleston finner Amoo i god posisjon. Vingen drar seg inn i feltet, og avslutter et par meter til side for nærmeste stolpe fra skrått hold. Thomas Ince var ledig inne i feltet.

86.min:  Stor sjanse til Liverpool, når Eccleston header et godt innlegg fra Amoo like utenfor fra kort hold.

87.min:  Liverpool presser hardt nå, og Amoo avslutter et angrep med et godt skudd som keeper Burgess gir corner på. Stor sjanse!

90.min: Fem minutter er lagt til etter alle skadene.

90.+1min:  Amoo felles like utenfor 16-meteren. Liverpool får frispark i god posisjon sentralt i banen. Ollie Clarke får gult kort.

90.+2: Ince skyter forbi muren, men Burgess er fint nede og redder.

90.+2:  Steven Irwin får gult kort etter å ha holdt i trøya ute ved sidelinja. Hjemmelaget får frispark i farlig innleggsposisjon. Bouzanis fanger innlegget.

90.+4:  Ince med et hardt innlegg fra høyre, som går over alt og alle. Hjemmelagets høyreback Monhon ligger nå nede med krampe. Rovers har fortsatt ikke benyttet noen av sine innbyttere, når det nå går mot ekstraomganger.

Rapport etter 90 minutter:
Det blir ekstraomganger på Memorial Ground, men Liverpool har vært det friskeste laget i andre omgang, og hadde flere sjanser til å avgjøre det hele de siste ti minuttene av ordinær tid. Gjestene tok ledelsen på en litt heldig scoring etter at Kacaniklic sitt innlegg traff tverrliggeren og utmanøvrerte Rovers-keeper Burgess slik at Dalla Valle lett kunne sette returen i mål. Men så sviktet konsentrasjonen hos de røde, og hjemmelaget utlignet umiddelbart. Både Amoo og Eccleston sløste bort gode sjanser til å avgjøre det hele før dommeren blåste av etter 90 minutter.

1.ekstraomgang
91.min: Liverpool sparker i gang ekstraomgangene.

92.min:  1-2 Dalla Valle. Amoo finner Dalla Valle med en fin stikker, og finnen setter ballen kontant i mål fra 8-9 meter bare 90 sekunder inn i ekstratiden.

94.min:   Hjemmelaget gjør et dobbeltbytte. McKenna og Booth går av. Brian Bowles og Steve Kingdon kommer inn.

94.min:  Andre Wisdom feller Richards med fri vei mot mål, og får gult kort. Straffe til vertene.

95.min:  2-2 Eliot Richards. Mannen som selv ble felt scorer sikkert på straffesparket.

96.min:  Hjemmelagets Cooper får gult kort for en felling av David Amoo.

99.min:  Liverpool vinner en corner. Cooper hos hjemmelaget må ha behandling for krampe. Kennedy med en håpløs avslutning etter corneren.

101.min: James Ellison skyter hardt over etter at Amoo har ført ball for lenge.

102.min: Kennedy og Wisdom rygger, og Plummer skyter utenfor fra distanse.

104.min: Steven Irwin er nær ved å finne Nathan Eccleston med et fremspill.

Pauserapport ekstraomganger:
Liverpool tar nok en gang ledelsen på et flott angrep som blir avsluttet av tomålsscorer Dalla Valle. Men nok en gang går det bare et par minutter før vertene utligner. Richards drar seg elegant inn i feltet, og blir klippet ned av Wisdom. 15-åringen er heldig som ikke blir sendt i dusjen. Straffesparket satte Richards sikkert i venstre hjørne, mens Bouzanis kastet seg til høyre.

2.ekstraomgang
106.min: Bristol Rovers setter det hele i gang igjen. Richards kommer igjennom, men Bouzanis redder skuddet fra skrått hold.

108.min:  Richards bommer på ballen fra kloss holdpå et godt innlegg. Uhyre nær at vertene tok ledelsen.

109.min:  Richards må ha behandling for krampe. Mange trøtte bein ute på banen nå.

114.min: Liverpool har ikke bydd noen verdens ting så langt i andre ekstraomgang. De røde virker trøtte. Bristol Rovers vinner en corner. Bouzanis bokser unna.

115.min: Steven Irwin skyter like over fra 20 meters hold.

116.min:  Richards hos vertene må igjen behandles for krampe. Lauri Dalla Valle sliter også med tendenser til krampe igjen.

120.min: Eccleston bryter inn i feltet litt ute til venstre, men velger et vilt skudd når han heller burde prøvd å legge inn.

120.min:  Clarke fyrer av et farlig skudd fra distanse, og Bouzanis må bokse ballen ut til siden. To minutter er lagt til.

120.+1: Eccleston blir avblåst for dytting inne i feltet, på et innlegg fra høyre.

120.+2:  Thomas Ince vinner en corner,og får samtidig krampe. Kampens siste sjanse før en eventuell straffespark-konkurranse. Rovers får klarert hjørnesparket.

Rapport etter 120 minutter:
Mange slitne spillere ute på banen i andre ekstraomgang, og det ble skapt mye mindre enn tidligere i kampen. Mange som sliter med krampe før straffespark-konkurransen.

Straffespark-konkurranse:

LFC 1.straffe: Steven Irwin skyter midt i mål. Keeper kaster seg til høyre. 2-3.

BR 1.straffe: Dan Cayford sender Bouzanis feil vei. 3-3.

LFC 2.straffe: Lauri Dalle Valle nede til høyre. Keeper går til venstre. 3-4.

BR 2.straffe: Ollie Clarke skyter over!

LFC 3.straffe: Nathan Eccleston nede til høyre etter en Aldridge-finte. Keeper Burges blir stående. 3-5.

BR 3.straffe: Neikell Plummer oppe til høyre. Bouzanis er etter den. 4-5.

LFC 4.straffe: Kaptein Joe Kennedy. Midtstopperen tar lang tilfart og dundrer ballen midt i mål. Keeper går til venstre. 4-6.

BR 4.straffe: Bouzanis redder et svakt førsøk nede til venstre fra Eliot Richards!

Liverpool er videre i FA Youth Cup, og møter Chelsea i 5.runde.