Kelly fortsatt ute

Benítez bekrefter at Martin Kelly fortsatt er på skadelisten. Landslagsoppholdet passet fint. Spillerne uberørt av kritikk i engelsk presse. I motsetning til City må L'pool bygge lag litt etter litt.

I går kunne Rafael Benítez bekrefte at Fernando Torres var den eneste av de etablerte førstelagsspillerne som var på behandlingsbordet. Nå opplyser han at uerfarne Martin Kelly fortsatt er på skadelisten.
- Kelly og Torres er de eneste som er skadet, og Degen er ute fordi han er suspendert, sier Rafael Benítez til Liverpoolfc.tv.

Liverpool har hatt to ukers spillefri grunnet landskamper, noe som for en gang skyld passet fint.
- Når man snakker om landslagspauser, er vi vanligvis ikke glad for disse, men ved denne anledningen var det bra fordi vi hadde noen skader. Fysioterapeutene har jobbet veldig hardt, så vi har noen spillere tilbake fra skade. Det er veldig, veldig bra.

Liverpool har kun én seier på de seneste ni kampene, og presset utenifra øker. Likevel tror Benítez at spillerne er lite påvirket av kritikken i media.
- Når de er av gårde, leser de ikke engelsk presse. Normalt nyter de tiden med venner og familie. Når de kommer tilbake, har de ikke tid fordi vi må spille. For flesteparten av dem har det vært godt. Forrige helg var en frihelg for alle, så de tilbrakte tid med familiene sine.

Rafael Benítez vet at Manchester City står sterkere økonomisk enn Liverpool. City har råd til å bruke mer på spillerkjøp. Benítez håper at omorganiseringen av The Academy i Kirkby vil bringe frem talenter i fremtiden.
- Vi har ikke pengene som City har til å prøve å kjøpe suksess, sier Benítez til Liverpool Daily Post.

- Det er snakk om å bygge lag litt etter litt og forsøke å få suksess med kjøpene hvert år. Det er ulike måter.

- På kort sikt kan man oppnå suksess ved å gjøre det samme som City. Men langsiktig må man fortsette å bygge. Jeg leder the Academy nå. Vi ønsker å skape en filosofi og ha den samme strukturen på The Academy og forbindelse til Melwood. Det tar tid, men vi tror det er den beste måten.

- I den moderne fotballen har man ikke mange lokale spillere i klubben. Hvis man kan produsere lokale spillere har man mer lidenskap, oppofrelse og ønske for klubben. Det tar tid. Man må ha en god trener, en god modell og rekruttere spillere til riktig tid.

- City har fortsatt et godt akademi-system, så deres plan vil kanskje være å gjøre begge deler samtidig.

- Men hvis man har mer penger, kan man gå spesifikt inn på markedet etter toppspillere. Da blir det lettere å vinne noe.