Kelly trives med førstelaget

Martin Kelly har tatt store steg i det siste og også fått vist seg bra fram under årets pre-season med førstelaget. Nå håper han på flere sjanser. Spilletid for Nicolaj Køhlert.

Erfaring fra Huddersfield
Med Martin Skrtel skadet og Sami Hyypiä på plass i Tyskland, kan det ligge an til at de to ungguttene Martin Skrtel og Mikel San José også er med på flyet når førstelaget i ettermiddag tar turen til Spania for kamp mot Espanyol. Det at ingen av dem var med da reservelaget i går spilt mot Notts County synes å bekrefte det.

19-årige Kelly meldte i sommer forfall til EM for U19 og synes å ha fått betalt i form av lærdom og spilletid sammen med førstelagstroppen til Liverpool. Rafael Benitez har ikke kjøpt inn noen ny midtstopper etter Sami Hyypiä og har antydet at han vurderer å gi en av ungguttene sjansen til å være en del av sin førstelagstropp som et antatt fjerdevalg i det indre forsvaret. Martin Kelly håper i hvert fall at han kan få flere muligheter blant de beste.

- Vi får vente og se når sesongen starter, men for øyeblikket konsentrerer jeg meg om å arbeide hardt, sier den høyreiste forsvareren på spørsmål om sine muligheter. - Det er hva Rafa har fortalt meg, å bare fortsette og jobbe hardt.

- Carra har også hjulpet meg i trening og under kamper, hvor du skal plassere deg i forhold til angripere, noe jeg er takknemlig for.

- Du kan bare bli bedre ved å spille ved siden av slike som Carra, Daniel Agger og Martin Skrtel. Det vil få meg til å yte mitt beste og jeg håper bare jeg får oppleve mer av det.

Kelly mener også et låneopphold hos Huddersfield sist sesong var nyttig for hans utvikling. 

- Jeg lærte en hel del, bekrefter han til liverpoolfc.tv. - Det var en annerledes erfaring i forhold til hva jeg får nå, men den var god. Det hjalp meg i å bli mer moden og som var nyttig da jeg ble med førstelaget under pre-season.

- Jeg kunne ikke trives mer enn det å være involvert hos førstelaget. Treningene er gode, men harde. Det er en flott erfaring.

- Tempoet er mye hurtigere og du må finne deg fort til rette, men det er slik pre-season er.


5-1 seier for Køhlert
Nicolaj Køhlert, nylig klar for Liverpools ungdomsakademi, ble byttet inn i pausen da Danmark U17 vant 5-1 mot Færøyene i det åpne nordiske mesterskapet i Trøndelag. Da stod det 2-1 til danskene. Danmark kom på 3.plass i sin gruppe og møter nå Sverige til spill om 5.plass i turneringen på søndag.