Kort sommerferie for Torres

Torres skal delta i Confederations Cup i juni, og Liverpool kan få syv spillere med. Torres håper han har tatt lærdom av alle skadene denne sesongen. Carragher hyller spissen.

Fernando Torres står bokført med 11 mål på 19 Premier League-kamper denne sesongen. Spissen kunne hatt langt flere scoringer hadde det ikke vært for alle skadeproblemene. Han var sliten og sårbar for skader da han kom tilbake etter EM-triumfen i fjor. Til sommeren får han heller ikke særlig tid til hvile. Spania skal delta i FIFA Confederations Cup i Sør-Afrika fra 14.-28.juni.
- Hvis jeg hadde spilt mer, ville jeg kanskje ha scoret flere. Jeg føler at 11 mål på 19 ligakamper er en god statistikk, og det er frustrerende å tenke på hva det kunne ha vært, sier Torres som totalt har nettet 47 ganger på 78 kamper for Liverpool.

- Men vi må lære av denne sesongen og skadene jeg har hatt, og forsøke å være 100% skadefri fra starten av sesongen og spille alle kampene.

- Jeg kunne ha scoret flere mål hadde jeg vært mindre skadet, men jeg må sørge for at jeg er skadefri hele neste sesong og se hvor mange jeg kan sette.

- Ja, jeg skal spille i Confederations Cup i løpet av sommeren. Kanskje er det ikke til det beste for neste pre-season, men det er jobben min. Jeg må spille.

- Så får jeg jobbe med staben i Liverpool og sørge for at jeg får en god pre-season, og ikke gjør de samme feilene som mot slutten av forrige sommer.

Totalt kan Liverpool få syv representanter i Confederations Cup. For Spania er det grunn til å tro at Fernando Torres, Xabi Alonso, Pepe Reina, Albert Riera og Alvaro Arbeloa blir tatt ut. Andrea Dossena (Italia) og Lucas Leiva (Brasil) er andre mulige deltagere.

- En av mine beste scoringer
Fernando Torres rangerer den første scoringen mot Blackburn høyt på listen over pene nettkjenninger.
- Mitt første var et godt mål, kanskje en av de beste jeg noen gang har scoret. Folk vil kanskje sammenligne den med van Basten, men jeg tror ikke det. Han var en av de beste spillerne i fotballhistorien, og jeg har ennå et stykke å gå før jeg er like god som ham.

Mulighet mot Chelsea
Torres tror at Liverpool har en mulighet til å slå ut Chelsea av Champions League.
- Måten vi spilte på er bra for forberedelsene til kampen mot Chelsea i Champions League. Seieren gir oss selvtillit etter 1-3-tapet mot dem i midtuken. Men jeg tror at vi kan score tre mål på Stamford Bridge.

- Vi vant borte mot Manchester United. De scoret, men vi vant likevel 4-1. Chelsea kan bare forsvare seg, men jeg tviler på det. De vil gjerne score selv, og det vi vil gi oss en sjanse.

- Et stykke igjen til van Basten
Rafael Benítez er fornøyd med Torres' scoringer, men tror at spissen kan bli enda bedre.
- Fernandos første mål var veldig spesielt, men jeg er en slik manager som alltid liker å sette press på spillerne. Jeg vet at han kan gjøre det bedre. Jeg antar den var lik van Bastens berømte mål. Dersom Fernando ønsker å komme på nivået til van Basten, vet han at han må forbedre seg.

Carra berømmer Torres
Jamie Carragher mener Liverpool ville ha gjort det langt bedre denne sesongen om Torres hadde unngått skader.
- Fernando er en av de beste spissene i verden. Han scoret to fantastiske mål. Det er meget godt å ha ham tilbake på laget og skadefri. Det er frustrerende å tenke på hva vi kunne ha gjort denne sesongen hvis han hadde vært skadefri hele tiden.