Kritiseres for å ha for mange spillere

Liverpool kritiseres for å operere med en for stor seniortropp, både av UEFA og PFA. Nå håper UEFA at nasjonale fotballmyndigheter iverksetter tiltak for å redusere storklubbenes tropper.

UEFAs generalsekretær David Taylor er ute i Observer og kritiserer de største klubbene i England for å ha for store spillertropper. Liverpool står registrert med 62 seniorspillere, og Taylor trekker frem de røde som verstingen i klassen.

- Det er latterlig. 62? Man kan spille to internkamper samtidig med en slik stall, utbasunerer Taylor.

- Du kan kun ha 11 spillere på banen, så det er et åpent spørsmål hvor mange spillere man trenger i en stall. Er det 20, kanskje 25?

På spørsmål om hvilken nytte klubber som Liverpool har av en så stor stall, svarer Taylor:

- Det må du spørre dem om.

Taylor vil støtte tiltak som reduserer klubbenes spillertropper i de nasjonale turneringene, på samme måte som klubbene kun kan registrere 25 seniorspillere i Champions League.

- UEFA har gått foran med et godt eksempel på dette området, og vi føler helt klart at det har sin misjon. Men det er opp til fotballmyndighetene i de nasjonale ligaene å avgjøre dette.

Lederen for spillernes fagforening på øyriket, Gordon Taylor i PFA, er enig med UEFAs generalsekretær. Han mener at spillere som kunne ha levd av fotballen aldri får sjansen til å gjøre dette grunnet storklubbenes store spillertropper.

- Hvert år er det 600 16-åringer som slutter seg til Premier League og Football League-klubber. 500 av disse vil være ferdige med profesjonell fotball innen de fyller 21 år. Det er sløsing med spillerressurser, og ikke godt nok. Vi må sørge for at våre akademier har større suksess med å utvikle flere spillere som slår igjennom på seniorplan, sier han.

- Det er ikke gitt at de som blir vraket av storklubbene får seg en jobb lenger ned i ligasystemet heller. Talent og teknikk teller ofte mindre enn styrke og konkurranseinnstinkt. Vi opplever et stort sort hull for aldersgruppen 19 til 21 år.