Kun tre mann spilte 90 minutter

Kun tre av tolv Liverpool-spillere fullførte 90 minutter i kveldens landskamper. Fem mann ble byttet ut, men det har ikke kommet rapporter om at noen av byttene skyldes skader.

Dirk Kuyt spilte de første 63 minuttene av Nederlands privatlandskamp mot Japan i Enschede. Stillingen var fortsatt 0-0 da Liverpool-spilleren ble erstattet med Klaas-Jan Huntelaar. Nederland vant til slutt 3-0, og Kuyt-erstatter Huntelaar gjorde kampens siste mål tre minutter før full tid. Ryan Babel ble sittende på reservebenken gjennom hele matchen.

Andriy Voronin spilte fra start for Ukraina i VM-kvalifiseringskampen mot Andorra. Liverpool-spissen pådro seg gult kort etter 25 minutters spill, og ble byttet ut på stillingen 2-0 til vertene etter 66 minutter. Ukraina vant til slutt 5-0.

Steven Gerrard og Glen Johnson var som forventet å finne i startoppstillingen til England i privatlandskampen mot Slovenia på Wembley, sammen med blant andre tidligere Liverpool-spiss Emile Heskey. Gerrard stilte rett nok uten kapteinsbindet, ettersom John Terry hadde blitt friskmeldt i tide til matchen. Scouseren fikk seg en smell etter et drøyt kvarters spill, og haltet en stund rundt ute på gressmatta, men løp etter hvert av seg smertene. En drøy halvtime ut i matchen tok engelskmennene ledelsen på et meget tvilsomt idømt straffespark, som Frank Lampard ekspederte i mål. Gerrard spilte i en noe uvant rolle som venstreflanke på midtbanen, og sammen med Heskey var han blant fire engelskmenn som ble byttet ut i pausen. I andre omgang økte innbytter Jermain Defoe vertenes ledelse etter drøye timen, mens Slovenia reduserte fem minutter før full tid. Glen Johnson spilte hele kampen som høyreback.

Utlånte Nikolay Mihaylov var med i Bulgarias tropp til VM-kvalifiseringskampen mot Montenegro, men kom ikke en gang med på reservebenken når laget ble tatt ut. Bulgaria vant for øvrig matchen 4-1.

Yossi Benayoun var selvsagt å finne i startoppstillingen til Israel i VM-kvalifiseringskampen mot Latvia på hjemmebane, men ble byttet ut etter 67 minutter, noe som var sju minutter etter at Latvia satte inn kampens eneste mål.

Martin Skrtel spilte samtlige 90 minutter i Slovakis viktige VM-kvalifiseringskamp hjemme mot Tsjekkia. Slovakene så lenge ut til å stikke av med seieren, men så ble Marek Hamsik utvist kvarteret før full tid, og i det 84.minutt utlignet tidligere Liverpool-spiss Milan Baros til 2-2, noe som også ble sluttresultatet.

Sotirios Kyrgiakos spilte hele den meget viktige bortekampen mot Sveits i gruppe 2, og pådro seg også gult kort etter 65 minutters spill. Han måtte se en forsvarskollega få rødt kort noen minutter før pause, og mot slutten av matchen satte sveitserne inn to mål som senket Hellas.

Fernando Torres var den eneste Liverpool-spilleren som startet da Spania slo Belgia 5-0 på hjemmebane. I startoppstillingen var også de tidligere Liverpool-spillerne Alvaro Arbeloa og Xabi Alonso, mens Jose Reina og Albert Riera begynte på innbytterbenken. Sistnevnte ble byttet inn for Fernando Torres etter 66 minutter, på stillingen 3-0 til spanjolene. David Silva (2), David Villa (2) og Gerard Pique gjorde Spanias mål. Villa misbrukte også et straffespark.