Kunstner sjokkert over negativ respons

Kunstneren bak statuen som var ment å skulle bli et minnesmerke over Hillsborough-ulykken er sjokkert over at så mange mennesker har reagert med avsky på kunstverket.

En modell av statuen har vært utstilt på Blakes restaurant, inne på Hard Days Night Hotell i North John Street. Denne modellen har nå blitt fjernet, etter sterke reaksjoner fra publikum. Mange krever nå at kunstverket tilintetgjøres.

- Jeg er veldig oppbrakt og skuffet over responsen som har kommet som en følge av at uoffisielle bilder av statuen har sirkulert på nettet. Alle som har sett statuen ved selvsyn har forstått den og uttalt seg fordelaktig om den, hevder skulptør Tony Evans til Liverpool Echo.

- Statuen viser hvordan en ung, skadet supporter reddes ved å bli løftet opp av en annen supporter inne på tribunen. Han løfter hendene i et forsøk på å få hjelp, forteller Evans.

- Den skadede supporteren tar tak i hånden til en annen supporter som løfter ham opp på den øvre tribuneseksjonen. Det er en positiv statue, som viser folk som hjelper hverandre og hjelper den hjelpeløse.

- Liverpool har måttet tåle alt for mye negativ omtale i forbindelse med Hillsborough-ulykken, og dette gir et bilde av sterke folk som hjelper hverandre på en positiv måte.

- Det har kommet kommentarer om at statuen viser mennesker som blir klemt i hjel mot metallgjerder. Det er rett og slett ikke sant, og jeg tror slike kommentarer er basert på dårlige bilder på nettet.

Evans understreker at det er viktig for ham at alle de etterlatte og alle som ble rammet av ulykken i 1989 gir sin velsignelse til at statuen blir reist. Da han begynte på verket var det med støtte fra de etterlatte og bystyret.

- Jeg er født og oppvokst i Liverpool. Jeg har jobbet i Wavertree i 30 år, og jeg er Liverpool-supporter. Så jeg er fullt klar over hvor følsomt dette temaet er. Det er synd at folk har reagert negativt før de har sett statuen med selvsyn.

- Jeg fikk oppdraget med å lage statuen i september. Jeg laget først en abstrakt modell som viste tribunen og den evige flammen. Bystyret fikk se denne, og mente den ikke var sterk nok, og foreslo at jeg laget et sterkere kunstverk. Jeg laget denne nye modellen og viste den til Hillsborough Family Support Group og representanter for bystyret. Alle ga sin velsignelse, og var veldig positive. Jeg ble faktisk gratulert fordi de anså kunstverket som både sterkt og følsomt. Etterpå ble det sendt ut mailer, der alle som ble berørt av ulykken skulle komme med kommentarer og eventuelle motforestillinger i løpet av to uker.