Kvartfinale i FA Youth Cup

Liverpool møter Bolton i kvartfinale i FA Youth Cup i kveld. Ayala ute med skade. Bouzanis og Irwin med fra reservelagstroppen. Ince full av selvtillit etter landslagsoppdrag.

Hugh McAuley sender sitt mannskap ut i kvartfinale i FA Youth Cup mot Bolton på Anfield i kveld. I de tidligere rundene har offensive spillere som Lauri Dalla Valle, David Amoo, Nathan Eccleston og Thomas Ince vært nøkkelen. Den australske keeperen Dean Bouzanis og stopperparet Joe Kennedy og Daniel Ayala har vist solid spill.

Juniorlaget hadde en flott generalprøve med 3-1-seier mot Crewe i Premier Academy League, og McAuley er ute etter en tilsvarende forestilling i dag.
- De viste god innstilling, spilte god fotball og skapte gode sjanser. De forsvarte seg også godt når de trengte det, sier McAuley til Liverpool Daily Post.

- Vi må bygge videre på dette, og vi ser frem til å spille på Anfield igjen. Forhåpentligvis kan vi dra fordel av en god situasjon for oss selv.

- Det er andre gang mange av dem spiller på Anfield, og tredje gang for noen. Det blir lettere. Det skal ikke være de samme nervene, men de bør glede seg over å spille på førstelagets bane. For min del kan vi ikke spille nok ganger der.

- Det er en ny fantastisk mulighet for spillerne å vise hva de duger til. Å vise familie og venner, førstelagets ledelse og supporterne at de er gode spillere og at de har noe å tilby. Forhåpentligvis kan de bedre spillerne, som vi tror kan bli flyttet opp og kan prestere på et høyere nivå, prestere i kveld.

Liverpool vet at Bolton blir en vanskelig motstander. McAuleys lag vant 5-0 på The Academy i Krikby tidligere i sesongen. Juniortreneren vil likevel ikke legge for mye vekt på det resultat.
- Bolton er et lag vi kjenner godt. De vil, akkurat som oss, stille med andre spillere som har spilt for reservelaget i år og ikke spilt uke etter uke på akademilaget.

- Vi kommer til å gi Bolton den respekten de fortjener fordi de er et godt lag. Vi har samtidig tro på egne ferdigheter og fått selvtillit etter det vi har prestert i de tidligere rundene til å spille vårt eget spill.

- Bolton vil være sterke og fysiske. Det er viktig at vi matcher dem på innsatsen i kvelden, sier McAuley til liverpoolfc.tv.

- Jeg tror det er laget med de beste forberedelsene og de største hjertene som komemr til å vinne. Forhåpentligvis blir det oss.

- Jeg vil se den samme arbeidsmoralen som vi viste mot Chelsea i forrige runde. Det er litt skremmende for noen av guttene å ha spilt mot en storklubb på Anfield, men de håndterte det veldig bra.

- Vi må ha et godt pasningsspill og holde bedre på ballen enn vi gjorde mot Chelsea, men samtidig vil jeg se at vi har den samme giftigheten, bestemtheten og viljestyren som trengs for å vinne.

- Jeg er sikker på at det vil bli som en cupfinale for Bolton. Det er en situasjon vi er klare for. FA Youth Cup er en stor turnering, og vi ønsker ågjøre det godt igjen i år.

Akademi-manager John Owens forklarer at 10 spillere i reservelagstroppen på Melwood er spilleberettiget i juniorcupen, men at kun to kommer til å delta i dag.
- Vi kommer bare til å bruke to i kveld. Dean Bouzanis og Steven Irwin blir med i troppen. Vi har også brukt Daniel Ayala ved tidligere anledninger, men han pleier for tiden en skade, og vi like bli involvert.

Tom Ince er tilbake etter å ha havnet på 3.plass med England U17 i en firenasjonersturnering i Algarve.
- Det var en flott mulighet for ham. Det vil ikke ha gjort noen skade for utviklingen hans. Han returnerte til l akademiet på onsdag full av selvtillit. Han er frisk og klar. Forhåpentligivs kan han runde av en fantastisk uke ved å hjelpe laget til å sikre en seier i juniorcupen, avslutter Owens.

Ifølge Liverpool Daily Post kommer trolig ikke spissen James Ellison til å bli involvert grunnet en ryggskade. Christopher Buchtmann forventes å bli klar etter en mindre skade han pådro seg med Tyskland U17 mot Skottland U17.

Kampen har avspark klokken 20.00, og overføres direkte på LFC TV som er tilgjenglig for alle med e-season ticket. Vi følger også utviklingen her på liverpool.no.

David Amoo scoret vinnermålet mot Chelsea i forrige runde.