Kvittet seg med spøkelset fra Old Trafford

For ett år siden rant det over for Javier Mascherano på Old Trafford, og han ble utvist. Derfor gjorde det ekstra godt for den lille argentineren å knuse Manchester United på lørdag.

Etter helgens storseier på Old Trafford vil Javier Mascherano endelig klare å kvitte seg med marerittene han har hatt etter sin hodeløse opptreden på samme arena for ett år siden. Den gangen ble han som kjent utvist for protester mot dommer Steve Bennett før pause, og Liverpool tapte 3-0. Argentineren pådro seg gult kort også på lørdag, men denne gangen holdt han hodet kaldt i den intense atmosfæren.

- Jeg sitter igjen med en mye bedre følelse enn etter fjorårets kamp. Jeg måtte fortrenge hva som skjedde der i fjor. Noen ganger skjer slike ting i fotball, og foran lørdagens kamp var jeg helt trygg på at historien ikke ville gjenta seg. Jeg var bestemt på at det ikke skulle skje igjen, sier Mascherano til Liverpool Daily Post.

- I fotball må man se fremover, og ikke dvele ved problemer som har vært. Jeg fikk gult kort denne gangen også, men det var ingen stygg takling. Dommeren sa jeg hadde lagd 5-6 frispark. Jeg var ikke enig, men greit. Jeg sørget for at jeg fokusere på kampen, og konsentrerte meg om å hjelpe mine lagkamerater med å hale i land seieren.

Mascherano mener nå at han og hans lagkamerater har satt standarden for resten av sesongen, med 4-0 over Real Madrid og 4-1 over Manchester United på Old Trafford på en uke.

- Vi spilte meget bra, og leverte på det samme høye nivået som vi gjorde mot Real Madrid tirsdag kveld. Nå må vi fortsette på samme måte. Dette var en stor dag for supporterne, og vi er oppriktig glade.

- Vi spilte veldig bra mot Real Madrid, og det ga oss mye selvtillit foran kampen på Old Trafford. Å slå Real og United, og score fire mål mot begge, er veldig bra.

- Vi slet i begynnelsen av kampen, og ble liggende under på grunn av straffesparket de fikk. Men vi viste karakterstyrke og kvalitet ved å komme tilbake i kampen og vinne. Vi spilte meget godt.

Mascherano er også imponert over innsatsen til Fernando Torres og Steven Gerrard mot Man Utd.

- Fernando er så veldig viktig for oss. Når du blir liggende under er det viktig at man har nøkkelspillere som Fernando og Stevie. I den formen de er i nå, gir de deg selvtillit og tro på at det går an å slå tilbake og vinne kampen, uansett hvem du spiller mot. Dette er to toppspillere som kan gjøre hva som helst.

- Vi jobbet hardt i forsvar, og United skapte ikke mange sjanser. Forsvaret må få kreditt for det. Vi spilte som et lag, og nå må vi fortsette med det.

Liverpool ligger fortsatt fire poeng bak seierlederen, og Man Utd har også spilt en kamp mindre. Liverpool har bare ni kamper igjen å spille. Mascherano tror derfor det vil bli vanskelig å vinne ligaen.

- Jeg aner ikke om vi kan vinne ligaen. Men det trenger vi ikke å tenke på nå. Vi må bare konsentrere oss om å beholde vår gode form. Det vil være feil å begynne og snakke om at vi er med i tittelkampen igjen. United har fortsatt en betydelig ledelse på oss, så vi må fortsette å vinne kamper.

- Dersom United ikke taper, vil det bli vanskelig å ta dem igjen. Vi må vinne alle våre kamper. Vi får ta ett steg om gangen.

- Problemet er at vi har avgitt alt for mange viktige poeng på hjemmebane. Vi har snakket om dette i garderoben. Når du avgir poeng på Anfield mot Hull, Manchester City og andre lag i den kategorien, må du være skuffet. Skuffelsen over disse tapte poengene blir bare større nå som vi har vunnet så stort på Old Trafford.

- Det eneste vi kan gjøre er å fortsette på samme måte. Det er fortsatt ni ligakamper som skal spilles, og vi må vinne samtlige om vi skal ha en sjanse til å ta igjen United, avslutter Mascherano.