Lee ønsker ingen reprise fra 1991

I 1991 ble Liverpool slått ut av Everton i FA-cupens 5.runde. Lagene spilte 0-0 og 4-4 før de blå vant 1-0 i andre omkamp. Finnan på vei til Hull City.

Det er snart 18 år siden Liverpool møtte Everton i FA-cupen forrige gang. Det måtte ni mål og mer enn 300 spilleminutter for å avgjøre oppgjøret. Everton vant 1-0 i andre omkamp på Goodison Park, men det er den første omkampen som supporterne husker best. Peter Beardsley (2), John Barnes og Ian Rush nettet i kampen som endte 4-4 etter ekstraomganger. Like etterpå trakk Kenny Dalglish seg som manager. Assistentmanager Sammy Lee vil ikke vedde på en gjentagelse av målfesten fra 1990/91, men vet at forventningene er store til Merseyside-derbyene.
- Jeg liker ikke å slippe inn fire mål, spesielt ikke mot Everton, uttaler Lee til Liverpoolfc.tv.

Lee hadde forlatt Anfield og var inne i sitt siste år som profesjonell spiller forrige gang Liverpool møtte Everton to ganger på en uke.
- Kampen var som en berg-og-dalbane. Jeg tror disse kampene vil bli veldig spennende og konkurransepregede. Om det fører til like mange mål? La oss håpe at det gjør det for oss, men ikke for dem.

- Jeg ser frem til hver eneste kamp, men de er vår nærmeste rival. Mange av mine venner og familie er Evertonians, så det kommer til å bli en flott tid for oss.

Det kan argumenteres med at to sesonger uten trofeer vil gi ekstra motivasjon når de røde møter de blå i FA-cupen, men slik er det ikke for Sammy Lee.
- Vi trenger ingen inspirasjon for å vinne fotballkamper. Vi går ut for å vinne hver eneste kamp. Våre fans forventer det, og våre spillere krever det.

- Vi forsøker å vinne hver kamp og turnering vi deltar i. Det vil seg ikke alltid. Se på forrige helg. Men vi tar alltid fatt på kampene med øye for seier. Jeg vil ikke høre innbilsk ut, men vi kjenner forventningene til denne troppen.

Fernando Torres har nettet i begge kampene han har spilt mot Everton.
- Jeg har for mye respekt for Everton eller noen andre motstandere til å si at de skal være redde for Fernando, sier Lee.

- Dere får spørre dem om de er redde, men de vil selvagt være oppmerksomme på ham. Han ville skremme meg hvis jeg spilte mot ham, men jeg kan ikke snakke om hva våre motstandere frykter. Alt jeg kan si er at han er en klassespiller. Uansett hvem han spiller mot, vi  de være klar over ham og hans styrker.

Sammy Lee har også noen tanker om kveldens kamp i FA Youth Cup.
- Jeg vil følge veldig nøye med fordi det er vår fremtid. Det er veldig viktig i deres utvikling. Kampene har større profil enn kampene de spiller til vanlig.

- Det er mer konkurransepreget fotball mot en motstander de vanligvis ikke møter. Det er meget viktig for deres utvikling.

Og hvilket råd har assistentmanageren til juniorspillerne som drømmer om å bli den neste Steven Gerrard?
- Nyt det hele tiden. Du må jobbe hardt og alltid trives. De utvikler seg hver dag på akademiet uansett hvilke ferdigheter de har. Men det handler om å trives med fotballen. Hvis du arbeider hardt, vil du trives med fotballen.

Finnan på vei til Hull
Etter det skysports.com forstår så har Hull kommet til enighet med Espanyol om en overgang for Steve Finnan. Liverpool solgte 32-åringen til Espanyol på overgangsvinduets siste dag i sommer. Høyrebacken har slitt med å finne seg til rette i Spania, og har stort sett slitt med skader. Totalt har han spilt fire kamper for katalanerne. Hull og Espanyol skal ha avtalt en overgangssum på £1,3M, og "The Tigers" vil tilby ham en 2,5-årskontrakt. En overgang forventes å bli sluttført i løpet av kvelden.