Legende med støtte til Rafa

Mens Ronnie Whelan og andre fotballeksperter går knallhardt ut mot Benítez etter de rødes svake form, sier Dietmar Hamann at delen av kritikken er håpløs, og at Rafa må bli.

Ronnie Whelan har i dag føyd seg inn i rekken av tidligere spillere og fotballeksperter som er beinharde i kritikken av Rafael Benítez. Det meste går på de rødes svake form, og at Fernando Torres ble byttet ut etter en time mot Fulham. Mens de hevder Rafa bør være ferdig i klubben, sier legenden Dietmar Hamann det helt motsatte til BBC.

- Folk som roper om at Rafa skal sparkes er barnslige. Han har vært her i fem år, og klubben har forbedret seg hvert år. Rafa har alt som en toppmanager, og han vil snu trenden.

- Det er omtrent den første gangen på hans fem år lange periode på Anfield hvor de har slitt slik som dette. Hvert år har Rafa gradvis forbedret Liverpool og tatt klubben fremover. Det er fremdeles 27 kamper igjen i ligaen, og selv om jeg ikke tror de kan vinne i år etter den starten de har fått, så er det plenty med tid for å komme blant de fire beste. Laget er godt nok til å komme seg gjennom dette. De va veldig uheldige mot Fulham, hvor de kunne ha ledet til pause og begge de røde kortene var strenge. Av og til har du bare ikke marginene på din side.

- Dersom de får noen gode resultater og noen av nøkkelspillerne sine skadefri igjen, vil alt bli fint igjen.

Han kommer også med et spark til alle som kritiserte Rafa for å ha byttet ut en Torres som ikke var hundre prosent.

- Jeg tror ikke du kan skylde på manageren for å ta av Torres år det er tydelig at han ikke er helt frisk. Kanskje Torres ba om å bli tatt av - hvem vet? Det er bare latterlig med folk som kommer ut og sier disse tingene når det kun er manageren som vet hvor friske spillerne er. Bare han leder laget, så jeg tror ikke det er noen andres jobb å ta de avgjørelsene.

- Kampen i Lyon på onsdag blir viktigere enn noen av ligakampene de har spilt i den siste tiden. Det er viktig for økonomien at de når sluttspillet i Champions League, så for øyeblikket kan du forstå hvorfor Rafa ville ha prioritert onsdagens kamp foran Fulham-kampen. Det er så mye tid igjen i ligaen. De fire store har alle tapt minst to av sine 10 første kamper, så det er vanskeligere i toppen, og det vil være til Liverpools fordel. Du vil ikke behøve like mange poeng som i tidligere sesonger for å komme blant de fire beste.

- Med Alberto Aquilani i ferd med å bli klar, Steven Gerrard på vei tilbake, og at de ikke vil miste spillere til Afrikamesterskapet i januar, gjør at jeg tror Liverpool vil forbedre seg fra nå av, avslutter Didi.