Leppings Lane snart historie

Leppings Lane, der 96 Liverpool-supportere omkom i 1989, kan snart være historie. Sheffield Wednesday har planer om en ombygging av Hillsborough innen 2013. Legendene til Irland.

Tribuneseksjonen Lepping Lane, hvor 96 Liverpool-supportere omkom, kan snart være historie. Sheffield Wednesday har lagt frem et forslag om en fornyelse av Hillsborough, og kostnadene vil ligge på £22M.

Det første på listen er en fullstendig ombygging av West Stand, tidligere kalt Lepping Lane terrace, der den største fotballtragedien i britisk fotballhistorie fant sted i 1989. En byggesøknad har blitt sendt til Sheffield Council. Etter planene skal stadion være fornyet innen 2013, og kapasiteten vil da ligge på 44 825 tilskuere.

Leppings Lane skiftet navn til West Stand da den tidligere ståtribunen ble gjort om til sittetribune som følge av Lord Justice Taylor-rapporten etter ulykken. Den nåværende tribunen har en øvre og en nedre del, men skal nå få tre avsatser. Tribunens totale kapasitet blir da 7345 tilskuere.

Søylene som støtter opp tribunen i dag og veggen som skiller øvre og nedre tribuneseksjon skal fjernes. Den skal erstattes med en glassfasade. Det var over den barrieren sittende Liverpool-fans i øvre seksjon prøvde å dra opp sine medsupportere fra seksjonen.

Sheffield Wednesday lover å gå i samtaler med Hillsborough-familiene for å forsikre seg om at det foreslåtte designet føles greit ut for dem.
- Vi er fullstendig klar over problemstillingene rundt disse planene, og vi er opptatt av å gå i dialog med familiene til de 96, sier en klubbtalsmann til Liverpool Echo.

- Vi ønsker å forsikre oss om de forstår enhver utvikling som finner sted.

Det er uklart om de to gangene som leder inn til den beryktede tunnelen, som ble fullpakket med Liverpool-supportere på vei inn til de to midtre avlukkene, skal bestå eller fjernes.

I løpet av de siste tjue årene har det vært snakk om å fjerne tribunen for å lege smertefulle sår. Margaret Aspinall, formann i Hillsborough Family Support Group, er glad for nyheten om ombygging av Hillsborough.

- Så lenge det er trygt for supporterne å komme inn og se en kamp i velvære, støtter vi det. Men dette skulle ha vært gjort for lenge siden. Vi burde ikke ha ventet i 20 år.

Sheila Coleman, talskvinne for Hillsborough Justice Campaign, hadde følgende kommentar.
- Vi ønsker en bekreftelse eller minnesmerke for de 96 personene som mistet livet der. Vi ønsker velkommen enhver anledning til å sette oss ned med klubben om dette.

Liverpool Legends til Irland
Liverpool Legends skal spille mot Derry Citys trippelvinnere fra 1989. Kampen går av stabelen søndag 27.september klokken 16.00 lokal tid. Jan Mølby, Alan Kennedy, Bruce Grobbelaar og Phil Neal er blant spillerne som ventes til Brandywell