Liverpool best i Europa

Liverpool-manager Rafael Benitez legger ikke skjul på at inneværende uke avgjør mye av årets sesong. Mandag fikk han forelagt en statistikk som viser at Liverpool topper statistikken over seire i Europa de siste fem årene.

Liverpool-manager Rafael Benitez sa mandag at den inneværende uka avgjør mye av årets sesong. Han la ikke skjul på at den neste femdagersperioden var en ?make eller break?. Rafa la heller ikke skjul på den prestasjonen hans lag har gjort i Europa de siste sesongene.

-Dette er noe som har vært oversett, all den tid vi har slitt med å hente hjem ligatittelen fire år etter at vi vant den europeiske kronen. Sannheten er at vi har vært det konstant beste laget i Europa, sier Benitez.

Liverpools 1-0-seier på Santiago Bernabeu for tretten dager siden har plassert Liverpool på toppen av UEFAs ranking basert på seire i europeiske turneringer de siste fem sesongene. På den samme tabellen er Manchester United på en sjuendeplass, skriver The Independent. Liverpool-manageren vedgår at statistikken nok har litt tilfeldighet over seg, men sier samtidig at The Reds sin europeiske innsats de siste årene taler for seg selv.

- Dette er noe å bygge på foran returkampen mot Real Madrid og besøket på Old Trafford kommende lørdag. For meg og for denne klubben er det virkelig viktig å være den beste klubben de siste fem årene. Vi har gjort noen virkelig gode ting i Champions League. Vi er alle stolte av dette. Sett i lys av dette trenger vi ikke å snakke så mye om Real Madrid, sa Benitez som samtidig gjentok at en trening tirsdag formiddag ville avgjøre om Fernando Torres spiller kveldens kamp mot Real. Der Liverpool kan komme seg til sin fjerde kvartfinale på fem sesonger.

- Jeg tror mange har lett for å glemme dette. Vi er liksom ikke blitt tatt på det alvoret vi burde, sa Benitez og understreket samtidig at det ikke har vært lett å komme dit klubben er.

Spanjolen snakket også om avstanden mellom Liverpool og Manchester United, og la ikke skjul på at en seier mot Real Madrid kan skyte fart i de helrødes sesongavslutning og sette press på United i kampen om tittelen.

- Den store forskjellen mellom oss handler mye om penger. For å forminske denne forskjellen må vi sørge for å holde oss i Champions League lengst mulig. Men vi må også sørge for å forsterke klubben på andre områder, sa Benitez, igjen snakkende i koder, ifølge The Independent. Det er ikke til å legge skjul på at han og Chief Executive, Rick Parry, som går av etter sesongslutt, har hatt et heller dårlig forhold til hverandre.

Spanske kommentatorer med et godt forhold til Benitez sier at han føler at mangelen på å bli satt pris på for det han faktisk har oppnådd. Han har også følt seg dårlig behandlet i enkelte deler av britisk presse, rett og slett fordi han er spansk. Benitez kommenterte også Yossi Benayouns uttalelser etter seieren i Madrid. Israeleren fortalte at Rafael var et kaldt, fjernt menneske og gratulerte verken han eller de andre spillerne. Spanjolen ble indignert da temaet ble tatt opp på mandagens pressekonferanse.

- Jeg er virkelig glad, men inni meg. Det ble sagt at jeg ikke sa til Yossi at han hadde gjort det bra, men det er feil. Det er ting rundt kampen og etter kampen du må tenke på. Hvordan vi skal spille i neste kamp, eventuelle problemer. Dette er deler av min personalitet, men jeg sier alltid ?well done? til alle medlemmene i staben min. Jeg har alltid gått inn til spillerne og gratulert dem, alltid, så lenge jeg begynte som manager.