Liverpool jr - Arsenal jr 1-2 (2-6)

En bra 2.omgang fra Liverpool kunne ikke hindre at Arsenal komfortabelt vant juniorfinalen med 6-2 sammenlagt. Lauri Dalla Valle scoret målet til de røde.

Liverpool: Bouzanis; Irwin, Kennedy, Ayala, Robinson; Amoo, Wisdom(Roberts 85), Buchtmann(Cooper 85), Kacaniklic (Eccleston 46); Ince; Dalla Valle.  Reserver: Chamberlain, Clair.

Arsenal: Shea, Eastmond, Bartley, Ayling, Cruise(Evina 85), Wilshire, Lansbury, Coquelin, Emmanuel-Thomas(Henderson 85), Sunu(Murphy 68), Watt. Reserver: Mann, Ozyakup.

De røde har satt inn Jack Robinson på høyrebacken, Steven Irwin på venstrebacken og flytter trolig Christopher Buchtmann opp i en sentral midtbanerolle. Spissen Nathan Eccleston er igjen på benken fra start.

1.omgang:

Liverpool har startet litt forsiktig og samtidig som de må prøve å komme med mange spillere når de får en mulighet også passe seg for ikke å bli ytterligere på etterskudd i målprotokollen.

6.min: Arsenal får den første halvsjansen da Wiltshire spiller inn mellom keeper og forsvar og mot Watt som har kommet dypt fra høyre. Bouzanis er imidlertid kjapt fremme og blokkerer ut til en resultatløs corner.

9.min:  Dalla Valle snapper opp et dårlig tilbakespill og stormer rett mot mål. Shea gjør en god redning og slår til corner. Kjempesjanse til en tidlig scoring for Liverpool!

13.min: Venstrekanten Emmanuel-Thomas slår et innlegg fra venstre som er så dårlig(!) at det nesten seiler inn i motsatt kryss.

17.min: Irwin slår inn fra nesten sidelinja, Amoo treffer ikke skikkelig på halv volley men Dalla Valle er ikke så langt unna å få ei tå på ballen før den går inn til keeper.

19.min:  Corner fra Arsenal som går igjennom feltet og til Wilshire, som ikke får stokket beina et par meter fra streken.

20.min: Kontring fra Liverpool og Kacaniklic skyter rett på keeper fra skrå vinkel.

25.min:  0-1 WATT - Arsenal slår en ball over forsvaret til Liverpool, Watt løper fra Kennedy og Ayala og setter ballen nede ved bortre stolperot alene med Bouzanis.

29.min:
  En frustert Daniel Ayala kommer i boka for å ha taklet Lansbury bakfra.

34.min: Liverpool får frispark i en brukbar posisjon uten for hjørnet av 16-meteren, etter at Kacaniklic ble felt. Irwin og så Buchtmann skyter imidlertid begge i forsvarsmuren.

37.min:  Bra kombinasjonsspill av Wisdom og Dalla Valle gir Ince sjansen til å skyte fra 18 meter. Et godt skudd som keeper får hånden på nede til venstre for seg.

40.min:  Høyreback Eastmond hos Arsenal i boka etter å ha meid ned Kacaniklic.

To minutter er lagt til.

45+2.min:  Gult kort for Christopher Buchtmann.

Det har riktignok vært jevnere enn det var på Emirates, men det er fortsatt Arsenal som har ballen mest og virker farligst. Når det er sagt hadde Dalla Valle tidlig omgangens kanskje beste sjanse og hvis de røde hadde unnlatt å slippe inn nok et billig baklengsmål kunne det vært fortsatt spenning, men det blir mye hvis. De røde får heller ikke i denne kampen tak på den sentrale midtbanen og angrepene blir for spredte og tilfeldige. I andre enden sliter Liverpools midtstoppere med farten til Arsenals offensive spillere. Hos Liverpool har Alex Kacaniklic vært positiv ute på høyrekanten og Steven Irwin det samme på høyrebacken, mens keeper Dean Bouzanis heller ikke har gjort noen feil å snakke om. Det blir nå først og fremst snakk om å redde litt ansikt for Liverpools juniorer, når de i den siste omgangen skal angripe mot et godt besatt The Kop.

2.omgang:
Pappa Thomas Ince sa til Satanta i pausen at han mente det ville vært viktig for Liverpool og kampen om Dalla Valle hadde scoret på sin tidlige sjanse, men at Arsenal nå kunne spille uten press etter å ha fått ytterligere et mål å gå på. Han trivdes med å se en god kamp og var imponert over Arsenal selv om også Liverpool hadde noen gode spillere. Om sønnen Thomas synes han det hadde vært både og, slik det ofte er med så unge spillere.

46.min:   Liverpool bytter ut Kacaniklic med Eccleston. Et overraskende bytte ut fra hva som skjedde i 1.omgang og Alex så heller ikke særlig fornøyd ut da han tok plass på benken.

51.min:  1-1 DALLA VALLE - Finnen river seg løs fra midtforsvaret etter et fremspill og denne gangen gjør han ingen feil alene med keeper.

53.min:
Buchtmann skyter fra 20 meter, men keeper redder med litt strev og møye.

55.min: Amoo drar seg fri ute på sin høyrekant, men sender det harde skuddet fra litt skrå vinkel i nettveggen.

Liverpool har til dels dominert i åpningsminuttene av 2.omgang.

57.min:  Eccleston får gult for en altfor sen takling.

62.min: Wilshire skyter frispark fra drøyt 20 meter, men Bouzanis redder komfortabelt.

64.min:  Arsenal spiller seg helt fra til Liverpools 5-meter, men da skyter Sulu rett på Dean Bouzanis.

65.min:  Watt skyter fra 16-meteren, like over.

66.min: Glimrende kontring av Liverpool, men Dalla Valle får ikke ordentlig klem på skuddet da han blir satt opp av Eccleston.

68.min:   Murphy inn for Sulu hos Arsenal.

70.min:  1-2 AYALA selvmål - Watt snurrer rundt med Kennedy innenfor 16-meteren, og hans harde innlegg treffer Ayala og triller inn i eget nett.

85.min:
   Lagene gjør sine siste bytter. Henderson og Evina for Emmanuel-Thomas og Cruise, mens Cooper og Roberts kommer inn for Buchtmann og Wisdom hos Liverpool.

86.min: Innbytter Roberts har et brukbart skuddforsøk fra 25 meter, men et liten meter over.

89.min:  En overivrig Cooper er heldig som ikke får rødt da han går inn med albuen på en Arsenal-spiller.

Den største beholdningen til Liverpool i disse to kampene var det første kvarteret av 2.omgang i kveldens kamp mot Anfield. Nathan Eccleston ga Dalla Valle litt mer støtte på topp og David Amoo kom også inn i kampen. Da måljegeren Lauri Dalla Valla scoret med en sikker avslutning øynet man et lite håp, selv om Arsenal også begynte å skape sjanser. Et uheldig selvmål av Ayala ødela imidlertid all spenning og i realiteten det som var igjen av spill. Det er ingen tvil at Arsenal var best over de to kampene, og at de har Englands beste juniorlag for øyeblikket. Liverpool har noen bra talenter, men som fortsatt har et stykke igjen og forhåpentligvis kan ta enda et skritt nærmere gjennom spill på reservelaget til neste sesong.