Liverpool-legende tror Anfield avgjør

Liverpool-legendene David Fairclough og Ian Rush tror Anfield kan være avgjørende i kveldens kamp. Men det er ingen grunn til undervurdering av bortelaget.

Liverpool-legendene David Fairclough og Ian Rush tror at innsatsen til Anfield-publikummet vil være avgjørende under kveldens kamp mot Real Madrid.

- Anfield-publikummet må være på sitt beste for å hjelpe Reds videre, sier Fairclough.

Det var et lag som gjestet Anfield i helhvitt som inspirerte Liverpool-manager Bill Shankley til å innføre et helrødt Liverpool som tegn på uovervinnelighet. Da de belgiske mestrene Anderlecht kom på besøk i 1964, overbeviste The Reds og vant 3-0, mye takket være et The Kop med full styrke.

- I dag vil utgangspunktet være mye av det samme. Et helhvitt spansk lag vil forsøke å ta noe av magikken vekk fra Anfield. I kveld vil det være vitalt at Anfields tilskuere står sammen og støtter Reds som en enhet. Det er på tide å gå tilbake til start og gi full støtte til hele laget og la dem vise hele verden hva Anfield handler om, sier Fairclough som ikke legger skjul på at han håper Torres vil være klar.

- Han har allerede mistet flere store kamper, blant annet mot moderklubben sin, Atletico Madrid. Med Gerrard og Torres sammen øker sjansene for avansement. Det er vanskelig å se at vi greier det samme uten Gerrard/Torres som det som skjedde I Madrid, sier Fairclough, som også er full av lovord for Real.

- Bare se på den ledende toppscoreren i Champions League, Raul. Dette er en spiller som ved flere anledninger har uttrykt sin honnør til Anfield og ingenting ville vel glede ham mer enn å greie å score et berømt mål foran Anfield-publikummet.

- Det er viktig å understreke at denne jobben ikke blir lett. Mange har tatt lett på Real før, men alle som går på kamp i kveld må være klare over hvilken viktig rolle de spiller, sier Fairclough som understreker hvilken viktig uke dette er med Real Madrid tirsdag og Manchester United lørdag.

- Det eneste vi har å gjøre er å vinne begge, for å holde liv i resten av denne sesongen, sier han.

Ian Rush er opptatt av faren ved å gå inn i en returkamp med 1-0-ledelse.

- Faren er da å legge seg bak og forsvare seg. Den taktikken vil være farlig mot et offensivt lag som Real Madrid. Det er viktig at Liverpool er positiv og får kampen i en bane som gjør fansen fornøyd. Jeg håper Kop gir Real den velkomsten de fortjener, til det beste for de røde. En typisk Liverpool-velkomst, som tidligere mot Juventus, Chelsea og Inter Milan. Atmosfæren vil være fantastisk før kampstart. Det gjelder å holde den gående gjennom 90 minutter. Liverpool er favoritter, men det er ingen grunn til å undervurdere spanjolene. Jo lenger kampen går uten Real-scoring jo mer må bortelaget satse framover. Det kan gi åpninger. Under Bernd Schuster spilte Real som individualister. Under Juande Ramos er de mye mer organiser tog vanskelige å spille mot, sier Rushie.