Liverpool Legends i scoringsform

Røde legender beseiret tidligere storheter fra Arendal-klubben Grane i den første kampen på nyåpnede Bjønnes stadion. Legendene ga seg ikke før det sto 4-2 i målprotokollen.

Det var duket for fest da nye Bjønnes stadion ble åpnet med brask og bram i ekte sørlandssommer-vær i ettermiddag. Gjester for anledning var ingen ringere enn forhenværende storspillere fra Liverpool FC, som skulle måle krefter med gamle storheter, vel og merke i lokal målestokk, fra den lokale klubben Grane. Flere feststemte sørlendinger møtte opp for å heie frem sine tidligere Liverpool-helter, og det er fortsatt mulig å få en titt på legendene. De tidligere røde samles nemlig sammen med supporterne på den lokale puben Havnepuben etter kampslutt!

Allerede etter tretten minutter gikk Liverpool-legendene opp i en 1-0-ledelse ved John Wark. Etter fint spill utenfor sekstenmeteren fikk Phil Babb lagt inn, og nevnte Wark headet ballen kontrollert i lengste hjørne. Syv minutter senere var det Phil Babb som på fantastisk vis skulle doble ledelsen i Arendal. Alan Kennedy la inn en fin crossball, og på hel volley banket spilleren, som kanskje er mest kjent for denne vonde episoden fra Anfield (liverpool.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider), ballen kontant i nettet. En blanding av hel volley og brassespark fra den tidligere høyrebacken.

Grane kom imidlertid tilbake i kampen kun to minutter etter Babbs praktscoring, og det var Kjell Inge Askeland som kunne tegne seg for reduseringen med en freidig lobb. Det ble også pauseresultatet, ettersom en såkalt legendeomgang kun varer i 35 minutter. Det ble avsatt tid til drikkepauser halvveis i hver omgang grunnet den formidable sommervarmen. Liverpool Legends hadde også for anledning tre innleide spillere fra motstanderlaget Grane for å dempe presset på troppen.

Etter 45 minutter tegnet John Wark seg på scoringslisten på ny. En Grane-spiller fikk gult kort for forseelsen rett utenfor sekstenmeteren, og frisparket satt Wark rett i mål. Den 51-årige skotten var tydlig hissig på et hat-trick, og hadde flere farlige skuddforsøk utover i omgangen. Etter 51 minutter gikk Liverpool opp til 4-1. Det var den innleide Grane-spilleren Willy Rose som enkelt kunne trille ballen i nettet etter at Granes målmann mistet lærkula. Etter en times spill var det Frode Landbø sin tur til å bemerke seg med en flott prestasjon. Trauma-treneren fikk ballen helt alene på venstrekanten og skjærte inn i banen før han puttet sikkert alene med Bob Bolder.

Etter 70 minutter ble kampen blåst av med at en Liverpool-spiller lå nede med det som tilsynelatende så ut som en alvorlig skade etter et mislykket brasseforsøk. Kampen var til tider jevnspilt, og foregikk i såkalt Jan Mølby-tempo. Ikke det raskeste tempoet, men spesielt de røde spillerne viste frem sikkert og flott pasningsspill. Etter en vellykket legendehelg i Farsund og Lyngdal var dette en verdig avslutning på de røde legendenes Norgesbesøk denne sommeren.