Liverpool Res v Manch Utd Res 1-0

David Ngogs scoring allerede etter fem minutter var nok til å skille lagene på Prenton Park. Hjemmelaget spilte ti mot elleve i 55 minutter etter at Damien Plessis fikk direkte rødt kort.

David Ngog er i startoppstillingen i reservelagskampen mot Manchester United. David Martin er tilbake fra skade. Jay Spearing har kun fått en plass på benken etter å ha vært i 18-mannstroppen til førstelagets kamp mot Debrecen i går. Chris Mavinga har akkurat returnert fra en turnering med Frankrike U19 i Japan, men danner stopperpar med Daniel Ayala. Kantspillerne David Amoo og Alexander Kacaniklic får tillit fra start.

Dani Pacheco er ikke med. Ifølge LFC TV har spanjolen pådratt seg en skade på trening. Bruna er ute med en kneskade.

Avspark klokken 20.30 på Prenton Park.

Liverpool: David Martin, Stephen Darby, Steven Irwin, Daniel Ayala, Chris Mavinga, Victor Palsson, David Ngog (Nikola Saric 78), David Amoo (Emmanuel Mendy 73), Nathan Eccleston, Damien Plessis, Alex Kacaniklic (Jay Spearing 39).
Ubenyttede reserver: Martin Hansen, Christopher Buchtmann.

Manchester United: Ron-Robert Zieler, David Gray, Joe Dudgeon (Oliver Gill 66), Corry Evans, James Chester, Ritchie De Laet, Danny Welbeck, Magnus Eikrem, Joshua King, Federico Macheda, Zoran Tosic (Robert Brady 77).
Ubenyttede reserver: Ben Amos, Oliver Norwood, Ryan Tunnicliffe.

1.OMGANG

1.min: Liverpool går ut som forventet med Eccleston og Ngog på topp. Palsson og Plessis sentralt på midtbanen.

5.min 1-0 Ngog: Fantastisk langt oppspill fra David Martin på dødball. Ballen havner på låret til David Ngog som er på vei inn i straffefeltet. Han smetter inn mellom to Manchester United-forsvarere og header ballen til side for Zieler og i mål.

6.min: Ayala må gi til corner på et farlig innlegg. Corneren blir resultatløs.

10.min: Flott oppbygging av bortelaget. Mavinga får klarert, men rett til Macheda som kommer inn i feltet og får avsluttet. Martin gir en ufarlig retur, og plukker selv ballen.

15.min: Ayala feller Welbeck. Kantspilleren er på god vei forbi på venstrekanten. Tosic slår inn, men Liverpool klarerer enkelt.

16.min. Eikrem avslutter høyt over etter en corner.

17.min: Kacaniklic får ballen i ansiktet og må ha behandling. Mark Waller sjekker om spilleren er ok.

19.min: Amoo kommer flott ned på høyresiden. Eccleston vender fint og avslutter. Manchester United får ballen vekk på målstreken.

20.min: Ayala får headet brukbart etter et frisparksinnlegg fra venstre.

21.min: Ayala må ha behandling for en skade i ansiktet.

21.min: Joshua King avslutter. Martin strekker seg og får reddet. Offside!

22.min: Bra forsering av Kacaniklic, men ingen til å sette ballen i mål.

23.min: Dudgeon legger Eccleston brutalt ned bakfra ved midtstreken.

24.min: Nytt frispark til Eccleston. Nå på hjørnet av 16-meteren. Plessis slår inn. Resultatløst.

27.min: Amoo får slått inn et flott innlegg. Sneier omtrent tverrliggeren.

29.min: Amoo skyter. Chester blokkerer.

34.min: Plessis ser rødt for å gå høyt inn med knottene først. Streng avgjørelse av dommeren.

36.min: Kacaniklic skaper problemer igjen ute på venstresiden.

36.min: Eccleston har tatt et steg ned på sentral midtbane. Ngog spiller alene på topp.

37.min: Tosic dribler seg forbi flere røde, men avslutninen/pasningen havner hos Irwin.

39.min: Eikrems avslutning blir blokkert.

39.min: Kacaniklic blir ofret etter Plessis' røde kort. Spearing kommer inn. Eccleston tar plass ute på venstrekanten.

41.min: Nydelig forsering av Eccleston. Kommer forbi et par spillere. Skyter fra skrått hold. Zieler redder.

42.min: Eikrem legger ned Amoo. Nordmannen får tilsnakk.

42.min: Klabb og babb i feltet. United får til slutt frispark.

46.min: Langt oppspill mot Ngog. På vei til å runde keeper, men Zieler får en hånd på ballen.

46.min: Avslutning av Eccleston.

PAUSE

Pauserapport:  Livlig og underholdende første omgang på Prenton Park. David Ngog sendte Liverpool i føringen allerede etter fem minutter. Hjemmelaget ble redusert til 10 spillere da Plessis gikk høyt inn med knottene først i kamp om ballen. Kanskje en noe streng avgjørelse. Liverpool har vært det førende laget.  Ayala og Mavinga har hatt god kontroll i midtforsvaret. Palsson har vist oppofrende spill på sentral midtbane. Amoo og Kacaniklic var friske på kantene. Manchester United har slitt med farten til Amoo, Ngog og Eccelston. Sistnevnte burde hatt en scoring selv. Spearing har kommet inn for å gi mer tyngde på midtbanen etter utvisningen.

2.OMGANG

46.min: Liverpool starter med samme formasjon som avsluttet 1.omgang.

49.min: De Laet holder igjen Ngog i midtsirkelen. Dommeren gir gult kort.

50.min: Håpløst skuddforsøk av Spearing.

52.min: Ngog med flott innspill til Spearing. Midtbanespilleren blir hindret i siste liten.

52.min: Tosic dribler og skyter fra skrått hold. Martin redder.

53.min: Bra oppbygging av Liverpool. Irwin får ikke skikkelig sving på innlegget.

55.min: Manchester United biter seg fast, men sliter med å trenge gjennom Liverpools forsvar.

56.min: Tosic dribler. Sender ballen videre til King som er på løp inn bak Liverpools forsvar. Martin får avverget.

57.min: Ny mulighet for King. Mavinga får en ball på foten og ut til corner akkurat foran en utrusende Martin.

60.min: Ny opprulling av United. Welbeck avslutter, men røde føtter i veien.

61.min: Frispark blir slått inn i feltet. Welbeck header. Heldigivis utenfor.

63.min: Utrolig løp av Amoo på høyre, men det blir en mann for mye. Ballen utover dødlinjen.

64.min: Mavinga må gi til corner når Welbeck er på ferde. Resultatløs.

66.min: Hands på Eccleston. Frispark. Palsson klarerer. Ballen treffer Evans og fyker høyt over mål.

66.min:  Gill for Dudgeon.

69.min: Eccleston på flott løp. Gill holder Eccleston i trøya. Frispark fra venstre. Ngogs heading treffer Mavinga og spretter i bakken og over.

70.min: Welbeck nær ved å få stuss på et gjennomspill. Martin står og plukker ballen.

72.min: Welbeck i løpeduell med Mavinga. Sender til Macheda som holder lenge på ballen før han avslutter utenfor.

73.min: Mendy for Amoo. Mendy tar over Amoos kantrolle på høyre.

75.min: Spearing mister, men Mavinga takler flott.

76.min: Irwin gir bort frispark nede ved dødlinjen.

77.min: Brady for Tosic.

77.min: Det påfølgende frisparket heades utenfor.

78.min: Saric for Ngog.

78.min: Ayala får gitt til corner.

79.min: Chester får heade fritt på Macheda innlegg. Utenfor.

81.min: Ny corner til United, men Liverpool får klarert. Ballen kommer inn igjen. Martin mister ballen. Macheda setter ballen i mål. Dommer dømmer frispark på grunn av hands på King.

82.min: Macheda avslutter utenfor fra langt hold.

83.min: Mavinga bryter nydelig når King er på vei igjennom.

84.min: Spearing forsøker å spille Mendy igjennom, men United bryter.

85.min: Chester får gult kort for en takling på Saric.

86.min: Fin langball mot Mendy. Zieler mister, men får kjapt tak i ballen igjen.

87.min: Frispark i mot. Darby header unna før Irwin får klarert.

88.min: Palsson spiller gjennom Saric. Offside!.

90.min: Corner i mot. Ayala klarerer langt.

Tilleggstid: 3 minutter.

92.min: Tre cornere i mot på kort tid. Zieler har kommet opp. Darby styrer først til ny corner. Ayala header ut til enda en corner, før spanjolen klarerer langt på den tredje.

SLUTT

David Ngogs scoring etter fire minutter var nok til å skille lagene på Prenton Park. Før pause var Liverpool det førende laget og skapte flest sjanser, men utvisningen av Plessis ti minutter før pause snudde kamputviklingen. Manchester United kom til en rekke gode sjanser, men Liverpool forsvarte seg heroisk. Hjemmelaget hadde noen gode kontringsforsøk. John McMahon må være fornøyd med måten laget kjempet og dro i land seieren på. Chris Mavinga spilte meget godt i Liverpools forsvar. Han viste prov på hurtighet og hadde noen fine taklinger/brytninger. Kollega Ayala hadde også en solid opptreden. Ngog ble etter hvert et godt oppspillspunkt, og United måtte gi bort flere frispark. David Amoo var meget frisk på kanten.