Liverpool søker angriper

Hvis en skal tro den engelske pressen er Rafael Benitez på jakt etter mer punch i sitt lag, etter først å skaffe penger gjennom å selge spillere, og ventes å gi Fabio Aurelio ny kontrakt.

Det er snaut sju uker til transfervinduet åpner igjen, og det blir spennende å se hva Rafael Benitez har på sin ønskeliste og om han i det hele tatt får noen midler å handle for. Trolig må manageren basere mye av sin handling på å bruke penger som han selv skaffer gjennom salg.

De røde har tidligere blitt linket til spisser som Carlton Cole, Roman Pavlyuchenko og Rafaen van der Vaart. I helgens tabloidaviser hevdes det at Eduardo og Eljero Elia også er i radaren til Rafa. I tillegg til unggutten Connor Wickham.

Eduardo har 18 måneder igjen av sin kontrakt med Arsenal og påstås å ha blitt rastløs, og et bud på £10M kan være nok til å sikre seg 26-åringen. Et lignende beløp må trolig stables på beina hvis Hamburg skal vurdere å selge stjerneskuddet Eljero Elia. 22-åringen har denne sesongen debutert og scoret på det nederlandske landslaget. I tillegg skal Liverpool i likhet med en rekke andre store klubber følge den svære 16-årige spissen Connor Wickham som forrige sesong ble tidenes yngste debutant for Ipswich. Det vil kun kreve en kompensasjon for å hente Wickham fra Portman Road.



Andrea Dossena, Ryan Babel og Andriy Voronin er de spillerne det skrives mest om i forhold til salg i januar, og en mulighet til å spe på klubbens transferkasse. Et par av de mest kulørte engelske søndagsavisene hevder også av Javier Mascherano skal ha blitt enig med Barcelona om sine personlige betingelser. Barca skal være villig til å betale £30M, men Liverpool vil trolig forlange mer dersom dette har noe rot i virkeligheten.

Et par aviser skriver også at Fabio Aurelio om kort tid vil få tilbud en ny avtale hos Liverpool. Den skadeforfulgte 30-åringen har en kontrakt som løper ut etter denne sesongen og kan i teorien forhandle med nye arbeidsgivere i januar.