Liverpool vinner alltid i Wigan

Liverpool har vunnet samtlige ligakamper de har spilt på JJB Stadium. Men Wigan er i knallslag på hjemmebane for øyeblikket. Fengslet for innbrudd hos Lucas. Chelsea uten Carvalho.

Liverpool har spilt tre ligakamper på JJB Stadium i Wigan, og alle tre er vunnet. Da lagene møttes på Anfield tidligere i sesongen vant de røde 3-2 i en dramatisk kamp. Amr Zaki ga gjestene føringen to ganger før pause, men Wigan fikk et mann utvist kvarteret før slutt, og sene scoringer fra Albert Riera og Dirk Kuyt sikret Liverpool seieren.

I fjor vant Liverpool 1-0 på JJB, takket være en scoring av innbytter Yossi Benayoun 15 minutter før slutt. For to år siden vant de røde hele 4-0. Samtlige scoringer kom i første omgang. I februar 2006 var det Sami Hyypiä som nettet vinnermålet i en 1-0 seier.

Dirk Kuyt ser ut til å trives spesielt godt i kampene mot Wigan. En tredjedel av nederlenderens ligascoringer (5 av 15) har kommet mot de blå og hvitestripete.

Før kampen i morgen kveld er Steven Gerrard bare to ligamål unna å notere personlig scoringsrekord i en ligasesong. Han står nå bokført med 9 scoringer i årets seriespill. Rekorden hans på 11 stammer fra i fjor.

Liverpool har på det nåværende tidspunkt sju poeng mer enn på samme tid i fjor. Etter 22 kamper har de 47 poeng, sammenlignet med 40 i fjor. En seier i morgen kveld vil medføre at man har sanket 10 flere poeng etter 23 kamper enn hva som var tilfellet i 2007/08.

De røde har for øvrig gjort 14 mål på sine siste seks bortekamper (alle turneringer), og man har gått målløse av banen i kun en av de siste 14 bortekampene.

Liverpool har faktisk kun tapt tre av sine siste 45 kamper, og fire av de siste 53.

Wigan har på sin side aldri gjort ligamål på hjemmebane mot Liverpool. Klubben fra JJB har ingen god statistikk mot "de fire store" i Premier League. På 28 kamper mot disse klubbene har man fortsatt ikke vunnet. De fire kampene de har spilt mot "de fire store" så langt denne sesongen har alle endt med ettmålstap.

Det er imidlertid verdt å merke seg at Steve Bruce sitt mannskap kun har tapt tre av sine siste 12 ligakamper. Alle på bortebane, og alle 1-0. Motstanderne i disse kampene var Arsenal, Manchester United og Manchester City.

Wigan står også bokført med fem hjemmeseire på rad, og i de seks siste hjemmekampene har de kun sluppet inn to mål. De tre tapene de har hatt på JJB denne sesongen har kommet mot Chelsea, Middlesbrough og Aston Villa. Laget deres vil imidlertid nå være svekket av salgene av Wilson Palacios til Tottenham og Emile Heskey til Aston Villa.

Dommer i morgen kveld vil være Phil Dowd. Han dømmer Liverpool for andre gang denne sesongen. Kanskje et dårlig omen, ettersom kampen som Dowd dømte de røde var deres eneste ligatap så langt denne sesongen, borte mot Tottenham.

Fengslet for innbrudd hos Lucas
BBC melder at en mann har blitt fengslet for to og et halvt år for medvirkning til innbruddet hos Liverpools midtbanespiller Lucas Leiva i november. Mer enn 150 gjenstander ble stjålet fra brasilianerens hjem i Woolton den 4.november. Blant tjuvegodset var en rekke fotballtrøyer, fotballstøvler og 22-åringens olympiske bronsemedalje. Datamaskiner og elektrisk utstyr, samt smykker og håndvesker som tilhørte Leivas kjæreste, rasket tjuvene også med seg.

Steven Jones (21) innrømmet sin medvirkning til innbruddet i Liverpool Crown Court, og må nå altså tilbringe to og et halvt år bak lås og slå.

Innbruddet fant sted under Liverpools hjemmekamp mot Atletico Madrid i Champions League.

Chelsea uten Carvalho
Chelsea må klare seg uten midtstopper Ricardo Carvalho når de gjester Anfield på søndag. Portugiseren haltet av banen i helgens FA-cupkamp mot Ipswich, og det er nå klart at han blir ute i 10 dager grunnet en hamstringskade. John Terry vil imidlertid være tilbake etter suspensjon/ryggskade. Dette bekrefter Chelsea på sine offisielle nettsider.