Lucas erstatter Alonso

Echo føler seg sikre på at Lucas Leiva erstatter ankelskadde Xabi Alonso i kveldens kamp på Upton Park. Benitez tror ikke det er tilfeldig at Alonso stadig vekk blir offer for stygge taklinger.

Hele seks ganger har en motstander blitt utvist som følge av en takling mot Xabi Alonso denne sesongen. Rafael Benitez mener det er midtbanespillerens kvaliteter som gjør at han blir taklet så tøft av sine motstandere.

I dagens kamp mot West Ham må de røde klare seg uten Alonsos tjenester, etter Joey Bartons horrible takling mot ham sist søndag. Ankelen til spanjolen er fortsatt såpass sår og hoven at det var umulig for ham å spille på Upton Park.

Benitez har ikke kritisert Barton offentlig for den forferdelige og unødvendige taklingen nede ved cornerflagget foran the Kop, men ettersom Newcastle-spilleren ble den sjette spilleren som måtte ta en tidlig dusj for en takling mot Alonso denne sesongen, er mønsteret tydelig.

- Jeg tror alle utvisningene skyldes at Alonso er en midtbanespiller av rang. Alle de andre lagene vet at de må legge press på ham for å gjøre det vanskeligere for oss, sier manageren til Liverpool Echo.

- Slik jeg ser det, er dette eneste årsaken til alle disse utvisningene. Det er i alle fall ikke fordi Alonso selv er aggressiv eller oppfører seg dårlig ute på banen, eller noe slikt. Det er rett og slett fordi han er en kvalitetsspiller.

- De fleste lag spiller defensivt når de møter oss, og setter en spiller til å markere Alonso på grunn av hans kvaliteter.

I Alonsos fravær vil sannsynligvis Lucas Leiva være tilbake i startoppstillingen på Upton Park i ettermiddag.

Benitez har fortalt sine spillere at de må gripe sjansen til å ta tre poeng og legge ytterligere press på Manchester United.

- Jeg tror alle er klar over at vi er veldig nær en topplassering i ligaen, men det blir veldig vanskelig å gå helt til topps. Det eneste vi kan gjøre er å vinne våre kamper, og holde det gående ut sesongen.

- Vi må ta tre poeng i dag, og så får vi vente og se. Vi gjør de riktige tingene, ettersom vi vinner våre kamper. Hver kamprunde er en ny mulighet for oss. Vi må gjøre jobben vår, og så se hva som skjer. Det kan bli vanskelig for Manchester United i helgen, da de skal spille lokalderby. Da kan alt skje. Men vi vet at United er et lag med gode spillere. Vinner vi vår kamp i kveld, topper vi tabellen igjen, og det er veldig positivt på dette stadiet av sesongen. Etterpå får vi se hva som skjer.