Lucas klar til å møte Chelsea

Rafael Benítez mener at Lucas er fysisk og mentalt klar til å møte Chelsea. Brasilianeren står parat til å ta vare på sjansen. Glad for managerens støtte. Grobbelaar i tv-serie.

Liverpool må klare seg uten suspenderte Javier Mascherano mot Chelsea. Det vil sannsynligvis bety fornyet tillit for Lucas Leiva. Rafael Benítez mener at brasilianeren er klar for oppgaven.
- Mascherano har spilt mye bedre de seneste månedene, det er sant, men dette laget kan klare seg bra uten ham, sier Benítez til Daily Express.

- Fysisk er Lucas sterk nok, og mentalt er han veldig sterk. Han besitter kvalitet, så jeg ser ikke et stort problem. Han vil være klar.

Lucas håper endelig å få sjansen fra start i en viktig Champions League-kamp på Anfield.
- Jeg spilte ingen av kampene i fjorårets semifinale da vi møtte Chelsea, men jeg kan huske hvor spesiell stemningen var på Anfield, sier Lucas til Liverpool Echo.

- Det var det samme da vi møtte Real Madrid på Anfield i forrige runde, fordi fansen støtter oss så mye. De drev oss frem og holdt det gående. Når de gjør det på den måten, blir det vanskeligere for motstanderen.

- Alle spillerne fikk mye ros etter kampen, men fansen var også viktig. Forhåpentligvis kan de hjelpe oss igjen i kveld.

Lucas var i startoppstillingen mot Fulham, og håper at han beholder plassen nå som Mascherano er suspendert.
- Forhåpentligvis får jeg spille. Det er et veldig stort lag i en veldig viktig turnering.

- Med Javier suspendert betyr det trolig at jeg har en større sjanse til å spille, men jeg får ikke vite det før manageren leser opp laget.

- Jeg er fornøyd med måten jeg spilte på mot Fulham på lørdag, men det er stor konkurranse om plassene i Liverpool. Det betyr at det er mange spillere som håper å bli involvert.

- Men hvis manageren tar meg ut, så er jeg være klar.

Lucas hadde en vanskelig tid tidligere i sesongen, men brasilianeren håper å bevise at det var riktig av manageren å støtte ham.
- Etter at jeg ble utvist i FA-cupen mot Everton, var det ikke en god tid for meg. Men manageren fortsatte å gi meg støtte og tillit, og han fortalte folk at jeg er en god spiller.

- Det hjalp meg så mye. Men det var ikke bare manageren som støttet meg, mine lagkamerater hjalp meg også.

- Nå ønsker jeg å spille bra for dem. Hvis jeg spiller bra, vil det vise at Rafa hadde rett da han sa at jeg var en god spiller. Det ønsker jeg å gjøre.

Lucas innrømmer at selvtilliten har blitt bedre den senere tiden.
- Jeg tror at kampen borte i Manchester var viktig for meg. Ingen forventet at vi skulle reise til Old Trafford å vinne på den måten vi gjorde.

- Når du er en del av et lag som spiller så bra og får så gode resultater, så gir det deg enda mer selvtillit.

- Alles selvtillit er stor i øyeblikket fordi vi har hatt noen gode resultater, men vi vet at Chelsea vil bli en ny vanskelig kamp fordi de er tøffe.

- Men vi er på hjemmebane foran egne supportere. Vi må ta fatt på kampen med en plan fordi vi er ute etter å holde nullen og ta vare på de sjansene vi skaper.

Lucas vet at hele Chelsea-laget kan utgjøre en trussel.
- Hele Chelseas tropp er veldig sterk. Frank Lampard er alltid farlig, og vi vet at han kan score mål og skape sjanser. Didier Drogba er en veldig god spiss. Men du kan ikke plukke ut enkeltspillere fordi hele troppen er sterk.

- Vi har møtt dem to ganger allerede denne sesongen. Vi har vunnet begge kampene, men det tilhører fortiden. Vi kan ikke se tilbake på det.

- Men vi spiller bra, og med fansen med oss kan vi gå til denne kampen med selvtillit.

Grobbelaar i tv-serie
Tidligere Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar er en av kjendisene som skal være med i tv-serien Hell's Kitchen. De nye episodene begynner på engelsk fjernsyn mandag 19.april.