Lucas snart i tenkeboksen

Liverpools midtbanespiller sier at han vil vurdere sin fremtid på Anfield til sommeren, da han frykter utelatelse fra landslagstroppen kan knuse drøm om spill i VM.

Til den brasilianske avisen Folha sier 22-årige Lucas at han er bekymret i etterkant av at han ikke kom med i den brasilianske troppen til VM-kampene mot Ecuador og Peru om et par ukers tid.

Lucas har vært på banen i 30 kamper denne sesongen for Liverpool, men bare startet ni i ligaen. Til tross for at han var en av heltene da Manchester United ble slått med 4-1 på lørdag er det ingen tvil om at Mascherano og Alonso nå er førstevalget på den sentrale midtbanen til de røde.

- Jeg får spille en del, men den interne konkurransen er veldig stor, forklarer Lucas.

- Det er en situasjon som ikke bekymrer meg for øyeblikket da jeg er klar over at jeg må spille for å komme tilbake på landslaget. Når denne sesongen er over vil jeg vurdere hva som er det beste alternativet for meg. Alle ønsker å spille i et VM og jeg ønsker å være med å kjempe om det.

- Hvis du skal bli tatt ut må du spille hele tiden.

- Det er ikke opp til meg å forklare, men Dunga tar sine egne avgjørelser, sier mannen som har kontrakt på Anfield fram til 2012 om utelatelsen fra den siste landslagstroppen.

- Jeg var med i troppen i de fire siste VM-kampene, og spilte mot Bolivia da laget ikke gjorde noen god kamp.

- Jeg tror jeg er inne blant de fremste 30 eller 40 spillerne, men jeg er ute av troppen på 22.