Lucas tilbake for Brasil

Lucas er i Brasils tropp til VM-kvalik mot Argentina og Chile. Alonsos avgang kan gi andre spillere en mulighet. De siste års erfaringer har hjulpet ham. Tror på hard kamp om ligagullet.

Lucas Leiva er tilbake i Brasils landslagstropp til VM-kvalifiseringskampene mot Argentina 5. september og Chile 9. september. Midtbanespillerens forrige landskamp var mot Bolivia for elleve måneder siden.
- Jeg har alltid arbeidet med den målsetting om å returnere til spill for Brasil, men bare de jeg lever sammen med vet hvor glad jeg er for dette. Jeg vil takke alle som har støttet min retur [til Brasil], og jeg tror dette har skjedd på grunn av den gode perioden jeg har med Liverpool. Jeg har hatt en god pre-season, og jeg har fullført mitt hovedmål, noe som var å spille på laget mer regelmessig, sier Lucas som kommer inn på landslaget for skadede Kleberson.

Lucas er svært klar over hvordan spillet hans blir analysert.
- Hver gang jeg snakker med noen, spør de meg alltid om å finne ut hvordan jeg spiller. Når laget spiller bra, hjelper det alle. Jeg forsøker bare å gjøre mitt beste for laget. Jeg ønsker å spille bra for min egen del, men det første er å hjelpe laget til seier, uttaler midtbanespilleren til Liverpool Daily Post.

- Jeg spiller bra og trener bra. Jeg gjør ting på den riktige måten, så nå må jeg holde det gående.

- Noen har sagt: "Lucas kan kanskje fylle Xabis sko". Men hans avgang betyr ikke det. Det er en mulighet for et par spillere.

- Sjefen har valgmuligheter. Han kan benytte Stevie på midtbanen eller Aquilani når han blir skadefri, eller kanskje meg eller Jay Spearing. Det finnes ingen garantier.

Lucas innrømmer at han har slitt med å finne seg til rette etter £6M-overgangen fra Gremio i juli 2007.
- I Brasil så alt ut til å gå perfekt for meg. Jeg spilte bra, scoret mål og vant titler, Etter at jeg flyttet til Liverpool har jeg hatt noen vanskelige øyeblikk.

- Jeg tror likevel at de erfaringene kan hjelpe meg. De har gjort meg mentalt sterkere. Jeg tror at jeg er i stand til å gå fremover oftere, og jeg tror jeg kan få et bra år , samt hjelpe oss til å være utfordrere til tittelen igjen.

Lucas var kanskje Liverpools beste spiller under pre-season, og hadde også en god kamp mot Stoke.
- Vi tapte mot Spurs, så vi visste at det var svært viktig at vi tok tre poeng mot Stoke. Vi spilte mye bedre enn vi gjorde i den første kampen, vi holdt på ballen og skapte mange sjanser.

- Vi visste at de kom til å forsvare seg mye. Rafa ba meg om å spille litt høyere opp i banen slik at Javier kunne få ballen mens jeg kunne gå fremover oftere.

- Å spille høyere opp er nøkkelen til å slå de mindre lagene, de som bare kommer for å forsvare seg.

Lucas vet at det blir en hard kamp om ligagullet denne sesongen.
- Jeg ser sikker på at United, Chelsea og Arsenal vil bli sterke på hjemmebane. Vi må også være det. Det vil bli interessant å se hvordan Manchester City kommer til å gjøre det. Det vil bli vanskelig å vinne, men vi vet at vi besitter kvalitetene til å klare det.