Lucas trives i ankerrollen

Lucas liker å spille sammen med Gerrard sentralt på midtbanen. Får en defensiv rolle med Mascherano ute. Påpeker Torres' viktighet. LFC må fortsette å spille på samme måte mot Fiorentina.

Lucas Leiva har spilt fast for Liverpool denne sesongen, og vil nok få en defensiv oppgave sentralt på midtbanen mot Fiorentina i Javier Mascheranos skadefravær. Brasilianeren trives med å ha posisjonen noe dypere enn Steven Gerrard.
- Jeg liker å spille sammen med Stevie. Jeg vet at når jeg spiller med ham, må jeg ta meg av forsvarsspillet, sier Lucas til Liverpool Echo.

- Stevie har fått frihet til å angripe. Jeg er lykkelig i ankerrollen. Vi har så mange spillere som liker å angripe. Det har vært nøkkelen til at vi har scoret så mange mål.

- Vi må fortsette å gjøre de samme tingene fordi vi vet at vi står overfor to meget vanskelig kamper.

Fiorentina står på motsatt banehalvdel i kveld. Italienerne ligger på 4.plass i Serie A, bare to poeng bak lederlaget Sampdoria.
- Vi vet at det vil bli meget vanskelig. De har et godt lag og gjør det virkelig bra i den italienske serien.

- Men selvtilliten vår er høy. Vi må fortsette å spille på samme høye nivå. Førsteomgangen mot Hull var litt vanskelig, men i andre omgang viste vi hva vi kan gjøre. Nå må vi spille slik på bortebane.

Lucas Leiva er også imponert over spillet og scoringene til Fernando Torres i det siste.
- Det er flott å se Fernando spille bra og score mange mål. Han har så mye kraft, han er rask, han jobber hardt og han er en veldig god avslutter.

- Vi er virkelig glad for at han er på laget vårt. Når han spiller slik, er det meget vanskelig å stoppe ham. Hans scoringer er veldig viktige for oss.

- Når han får ballen, vet vi alltid at han kommer til å skape noe. Hvis han har en sjanse, vil han vanligvis ta vare på den.

- Resten av oss må jobbe hardt for å fortsatt skape muligheter for ham. Jeg tror ikke det finnes en bedre spiss enn ham i verden for øyeblikket. Forhåpentligvis holder han seg på dette nivået hele sesongen.

- Alle vet hva Torres kan gjøre. Han beviste hvilke flotte kvaliteter han besitter i de første to sesongene i klubben. Han scorer mye, men han er mye mer enn en målscorer. Fernando gjør mye godt arbeid for laget og skaper rom for andre.