Martin ble ikke cup-tied

David Martin ble ikke benyttet i FA-cupen av Tranmere forrige helg. Det betyr at keeperen kan spille cup for en annen klubb om han skulle bli sendt ut på et nytt utlån senere i sesongen.

David Martins låneopphold hos Tranmere Rovers er nå over, og det har ikke kommet signaler om at Birkenhead-klubben kommer til forlenge lånet av Liverpools reservekeeper. Alt tyder dermed på at 23-åringen vil være tilbake på Melwood i morgen. Han var nemlig verken på banen eller benken da Tranmere tapte 2-0 borte mot Norwich i går.

Det var han heller ikke da Tranmere spilte FA-cup mot Leyton Orient forrige helg. Martin har spilt tre førstelagskamper for Tranmere den måneden han har vært utlånt til Rovers.

Midlertidig manager Les Parry forklarer at Liverpool var villige til å la Martin spille cup for Tranmere, dersom Rovers virkelig følte at de ikke hadde noen annen mulighet enn å benytte ham. Men samtidig ba de røde Birkenhead-klubben bruke sunn fornuft når de tok avgjørelsen om cupspill eller ikke.

- Vi hadde en diskusjon med Liverpool. De var så snille at de tillot oss å bruke David i FA-cupen dersom vi ønsket å gjøre det, men samtidig ba de oss bruke sunn fornuft dersom vi ikke kom til å forlenge lånet. Og det rådet valgte vi å lytte til. Dersom vi hadde sendt David tilbake til Liverpool i neste uke, og han hadde spilt cup for oss, ville det ha begrenset hans muligheter når det gjelder å gå ut på lån igjen, sier Parry til Liverpool Echo.

- Dersom vi ikke hadde hatt Luke Daniels tilgjengelig til cupkampen, hadde vi nok presset på for å få lov til å benytte David. Jeg hadde en prat med begge målvaktene, og det var ingen vanskelig avgjørelse. Vi måtte ta hensyn til ønskene til David selv og Liverpool FC.