Martin Hansen storspilte

Det danske U19-landslaget slo Hellas 1-0 i den siste EM-kvalifiseringskampen i mellomrunden. Martin Hansen spilt fremragende og reddet to straffespark. Tyrkia gikk videre til EM-sluttspillet.

Torsdag kveld spilte Danmark U19 den siste EM-kvalifiseringskampen i Portugal. Hellas var motstadner i 33 grader og stekende sol. Begge lag var så langt poengløse i mini-turneringen. Dermed sto kun kamp om 3.plass og ære på spill på Estadio Municipal de Rio Maior.

Danmark fikk en drømmestart. Et hjørnespark fra David Boysen (Aalborg) etter to minutter ble ekspedert i mål av AGF Århus-spilleren Alexander Jackson Møller.

Etter et kvarters spill dømte den skotske dommeren feilaktig et straffespark mot Danmark. Selv de greske spillerne protesterte mot avgjørelsen. Sannsynligvis hadde den sortkledde sett en dytt i feltet. Men rettferdigheten seiret. Martin Hansen leste avslutningen og reddet på sikkert vis forsøket fra ellevemeteren.

Liverpool-keeperen leverte en utmerket kamp, og sto for flere glimrende redninger på avgjørende tidspunkt, skriver dbu.dk. Han var en sikker sisteskanse kampen igjennom.

12 minutter før slutt vinket den portugisiske linjedommeren for et tvilsomt straffespark til Hellas. Igjen ble det dømt for dytt i feltet. Men Martin Hansen nektet å slippe inn mål, og keeperen gjentok suksessen. I flott stil reddet han straffesparket. Danmark U19 vant til slutt 1-0 mot Hellas U19.

Danmark havnet på 3.plass i gruppe 3. Tyrkia gikk videre til EM-sluttspillet etter 4-0 mot vertsnasjonen Portugal.