Mascherano trolig klar til onsdag

Javier Mascherano fikk seg en kraftig smell i første omgang mot Arsenal, og ble tatt av banen etter 66 minutter. Benitez tror imidlertid at argentineren blir klar til onsdagens kamp mot Wigan.

- Mascherano er okay. Han fikk en smell i kneet. Han haltet litt, og han hadde også et gult kort. Det var grunnen til at jeg byttet ham ut. Jeg tror han blir spilleklar til onsdagens kamp, uttalte Liverpool-manageren til pressekorpset etter kampslutt .

Benitez ble også bedt om å kommentere Fernando Torres sin innsats i hans første kamp fra start for Liverpool siden 4.november.

- Det ble en vanskelig kamp for ham mot slutten, for vi spilte ikke gode nok baller frem til ham. Han hadde en sjanse i første omgang, og han var en trussel. Vi må spille bedre enn dette, og forsyne spissene med bedre baller. Da ville det ha blitt lettere for ham.

Benitez var også klar på at Liverpool ble snytt for et straffespark da William Gallas felte Steven Gerrard tidlig i første omgang.

- Det var et soleklart straffespark. En felling er en felling, og det var et straffespark. Slike avgjørelser kan utgjøre en stor forskjell på sluttresultatet.

Etter dagens tap er Liverpool fem poeng bak Aston Villa, som for øyeblikket innehar den viktige fjerdeplassen som gir kvalifisering til Champions League.

- Vi fokuserer nå på neste kamp, for å spille oss inn blant de fire beste. Målet er det samme som foran kampen. Vi må prøve å gjøre det bedre, og vinne kampene våre. Spiller vi på samme nivå som vi gjorde i første omgang, er jeg sikker på at vi vil begynne å vinne kamper.

- Det er vanskelig å forklare hva som skjedde etter pause, etter at vi spilte så bra i første omgang. Vi var klart best før pause. Vi hadde sjansen til Torres, scoringen og straffesparket vi skulle ha hatt. Så starter vi andre omgang med et selvmål, og da det andre målet gikk inn var situasjonen snudd på hodet. Du kunne se selvtilliten forsvinne som dugg for solen. Vi ga bort ballen etter pause, noe som var det motsatte av hva vi gjorde i første omgang, da vi kontrollerte kampen.

- Vi har slitt med mange problemer denne sesongen, og når du får et nytt problem er det av og til vanskelig å bevare troen på seg selv. Nå må vi se fremover, og trene igjen i morgen. Vi må vise karakterstyrke, og spille hele kampen mot Wigan på samme måte som vi spilte i første omgang i dag.

- Supporterne og spillerne er skuffet. Vi må begynne å jobbe med spillerne, og gjøre de riktige tingene. Noen spillere har akkurat kommet tilbake fra skader, og de må forbedre formen. Det positive var første omgang, det negative er at vi mister troen på oss selv i andre omgang.

- Den eneste måten vi kan redusere avstanden til lagene foran oss på er ved å vinne våre kamper. Klarer du ikke det, vil du heller ikke ta igjen de andre lagene. Jeg tar en kamp om gangen. Du vet aldri hva som vil skje i fotball. Nå fokuserer vi på Wigan og ingenting annet.

- I første omgang fremstod vi som et lag med selvtillit og vinnermentalitet. Vi hadde kanskje trengt scoring nummer to for å dra nytte av dette. Da ville vi ha fått ytterligere selvtillit. Vi mistet helt klart troen på oss selv etter pause. Etter selvmålet endret alt seg. Pasningsspillet var ikke lenger overbevisende. Det er ikke et spørsmål om manglende kvalitet, kun manglende selvtillit.