Mauricio er optimist

Førstelagstrener Mauricio Pellegrino mener at Liverpool har det spillermaterialet som kreves for å vinne Premier League denne sesongen, selv om man mangler rutinen til Manchester United.

- Alle i vår tropp har den personligheten som kreves. Vi har i vanskelige stunder vist hva som bor i oss, uttaler den tidligere Valencia- og Barcelona-forsvareren til Liverpoolfc.tv.

- Vi har en veldig god tropp, og alle spillerne er veldig profesjonelle. Jeg tror spillerne er sterke nok. Vi har noe å bevise i hver kamp nå fremover, men jeg er ikke bekymret for at presset skal bli for stort. Det beste man kan gjøre i profesjonell idrett er å kjempe om titler, slår Pellegrino fast.

-  Jeg tror vi fortsatt vil ha muligheter til å vinne ligaen når det gjenstår 2-3 uker, og at det kun vil være små detaljer som vil skille førsteplassen fra andreplassen til slutt. Nå er det viktig å beholde roen. Vi må fokusere på neste kamp, ikke siste kamp i mai.

Pellegrino ble en del av staben til Rafael Benitez sist sommer. Han kjente til klubben fra før, som spiller i fem måneder i 2005.

- Jeg trives veldig godt i klubben, og stemningen på Melwood er veldig bra. Vi prater sammen hver dag, Xavi Valero, Sammy Lee, Rafael Benitez, Paca De Miguel og jeg. Kommunikasjonen er god. Vi snakker om problemer som måtte oppstå, og konsentrerer oss om å jobbe med laget.

- Rafa er veldig åpen. Han lytter til andres meninger, og jobber hardt. Han går foran med et godt eksempel, og representerer det beste ved å være her. Jeg kan ikke se noen grunn til at Rafa ikke skal vinne ligaen med Liverpool. Det er vanskelig å si noe sikkert om fremtiden, men jeg vet at Rafa er en av de beste managerne i verden, og han er her i Liverpool.