McAuley og Shannon må gå

Liverpoolway.co.uk melder at Hugh McAuley og Dave Shannon har blitt avskjediget. Gary Abletts fremtid er også usikker. Hans kontrakt utløper i sommer, og har ikke blitt tilbudt en ny avtale.

Rafael Benítez er godt i gang med å skifte ut personell på Liverpools ungdomsakademi i Kirkby. Ifølge liverpoolway.co.uk er de foreløpig siste ofrene Hughie McAuley og Dave Shannon. Også reservelagsmanager Gary Ablett kan være på vei ut.

Benítez har hatt dårlig forhold til akademiet helt siden han kom til klubben i 2004, og han har kjempet for å få full kontroll over ungdomsavdelingen.

Da han signerte ny kontrakt for et par måneder siden, fikk han den kontrollen han ønsket. Han ansatte Frank McParland umiddelbart for å lage en rapport om hvordan The Academy blir ledet og for å komme med anbefalinger om mulige forbedringer.

Den tekniske direktøren Piet Hamberg ble den første som forlot sin post. Klubben informerte tidligere denne måneden at hans tjenester ikke lenger var ønsket. Spanske José Segura ble istedenfor ansatt i en ledende stilling.

Avskjedigelsen av McAuley og Shannon betyr at klubben er på jakt etter nye trenere for U16 og U18, så vel som på andre aldersnivåer. Også flere andre i trenerstaben har fått beskjed om å slutte, mens de ansatte i rekrutteringsavdelingen vil få mer informasjon om deres fremtid i neste uke.

Gary Abletts kontrakt utløpr i sommer, og har ikke blitt tilbudt en ny. Han nøt stor suksess i sin første sesong da han ledet reservelaget til seier i Premier Reserve League North og i den nasjonale playoff-finalen mot Aston Villa. I år har reservelaget slitt langt mer, noe som ser ut til å koste Ablett jobben.

McAuley har akkurat lede juniorlaget til finale i FA Youth cup, men de ble grundig slått av Arsenal over to kamper. Både McAuley og Shannon har vært i klubben i en årrekke, og har hjulpet til med utviklingen av spillere som Fowler, McManaman, Owen, Carragher og Gerrard.