McMahon reservelagstrener

Liverpool Football Club har ansatt John McMahon fra Shrewsbury Town som ny reservelagstrener. Førstelaget til Liverpool-supporterne kom til 8. delsfinalen i supportercupen.

McMahon sjef for reservene
John McMahon fra Shrewsbury Town blir ny reservetrener for Liverpool. McMahon har vært i Shrewbury i fire sesonger etter å ha kommet fra Tranmere Rovers.

Til Shrewsburys hjemmeside sier McMahon at dette var et tilbud han rett og slett ikke kunne si nei til.

-  Uansett hvilken Premier League-klubb som banker på døra, så er det noe du seriøst må vurdere. Når Liverpool kom med et tilbud, så var tilbudet så godt at jeg ikke kunne si nei. Dette er en stor progresjon for meg og jeg vil tro jeg har rette erfaringen fra ungdomsavdelingen og reservelaget til Tranmere og førstelaget til Shrewsbury, sier McMahon.

McMahon vil ha ansvaret for å utvikle unge spillere fra reservelaget og gjøre dem aktuelle for Liverpools førstelag.

- Det er en utviklingsrolle og LFC har sagt at de ser meg jobbe i en rolle for spillere som står mellom reserve- og A-laget. Det er en sentral trenerrolle og gir meg muligheten til å jobbe blant de beste trenerne i Europa, om ikke hele verden. Å jobbe med en manager som Rafael Benitez og en assistentmanager som Sammy Lee er bare helt enormt og gjør at jeg kommer til en jobb der jeg kan fortsette og lære og utvikle meg som trener og forhåpentligvis gi dem noe tilbake.

Å flytte til Liverpool er en drøm av en flytting, men Macca innrømmer at det blir tøft å forlate Shrewsbury.

- Det er tøft å flytte, men jeg velger å tro at jeg har gitt mitt bidrag i klubben. Jeg signerte en treårskontrakt her og velger å tenke at jeg har fullført en god kontrakt. I løpet av denne tiden har jeg ikke vært borte en eneste dag på grunn av sykdom og vi har hatt to besøk på Wembley. Jeg skulle gjerne ha forlatt klubben som League One-klubb, men det ville seg ikke i år. Jeg har virkelig hatt en fantastisk tid i klubben og formann, manager, staben, spillerne og fansen har virkelig vært fantastiske mot meg. Jeg velger å tro at jeg har gitt mitt bidrag i klubben de siste sesongene og forlater klubben i en bedre posisjon enn da jeg kom.

Nå ser han fram til å være med og utvikle de neste superstjernene i Liverpool FC.

-  Det er en interessant klubb, det skal være sikkert. Å jobbe med internasjonale stjerner er en stor utfordring. Fasilitetene og ressursene er av en slik størrelse at dette er noe jeg ser fram til. Jeg kan nesten ikke vente på å starte.

Shrewsbury-manager Paul Simpson er mannen som gjorde McMahon til sin assistentmanager og som forstår hans avgjørelse om å si ja til jobben i Liverpool.

-  Dette er synd for Shrewsbury, men jeg forstår at tilbudet var for stort til å si nei til. John har blitt tilbudt en fantastisk jobb i LFC i et utviklingsteam som de skal utvikle kommende sesong. Jeg fikk en telefon fra Owen Brown i Liverpool her om dagen. Når du får en telefon som dette er det ingen som kan stå i veien for noen som har vært så lojal mot klubben som John har. Jeg er veldig takknemlig for den jobben han har gjort. Jeg vet ikke så mye om ham, men jeg bestemte meg for å prøve og han har vært veldig bra som min assistent. John har meninger og spørsmål om det som skjer, og det er et privilegium å jobbe med slike som ham. Han har vært en god trener for spillerne og de har satt pris på treningene og vært til god hjelp for dem. Alt vi kan gjøre er å ønske John lykke til. Dette er en fantastisk mulighet for ham.

Liverpool i supportercupen
Liverpool har hatt flere lag med I den norske supportercupen i Oslo i dag. Førstelaget endte på en fin førsteplass i sin gruppe etter å ha slått Derby County 3-1 (Anton Gimse og to mål av Christian Myrtun Eriksen), Wolverhampton Wanderers 1-0 (Myrtun Eriksen) og Exeter 1-0 (Øyvind Randen). Andrelaget ble nummer tre i sin gruppe og utslått etter å ha tapt 4-0 for Leeds sitt førstelag, 1-3 for Norwich og slått Ipswich Town 1-0 (Siggen). I åttendedelsfinalen tapte førstelaget 2-0 for Arsenal i åttendedelsfinalen etter at Arsenal-supporterne hadde scoret mål i åttende og 19. minutt (20-minutters kamper).