Ministere krever fullt innsyn

To av ministrene i den britiske regjeringen krever nå at alle dokumenter som finnes om Hillsborough-ulykken frigis.

Kulturminister Andy Burnham og justisminister Maria Eagle ber om at alle dokumenter som myndigheter, politi og ambulansetjeneste har om tragedien offentliggjøres. Kravet fra de to regjeringsmedlemmene kommer på 20-årsdagen for tragedien i Sheffield, der 96 Liverpool-supportere mistet livet.

Justisminister Eagle har gjentatte ganger beskyldt politiet i South Yorkshire for holde viktige dokumenter unna offentlighetens lys, for å dekke over politiets slette håndverk i forbindelse med tragdien.

- Dersom myndighetene frigir alle dokumenter, kan det gi familiene sjansen til å finne ut så mye som mulig om hva som virkelig skjedde med deres kjære, siteres justisministeren i The Guardian.

- Hillsborough-familiene har vært påført så mye smerte de siste tjue årene, uten å få en tilfredstillende avslutning på saken. For familiene gjenstår fortsatt mange ubesvarte spørsmål, konkluderer kulturminister Burnham.

- Alle dokumenter som offentlige myndigheter sitter på, dokumenter som tidligere ikke har blitt frigitt, vil kaste lys over ulykken og det som skjedde etterpå. Det er viktig at dette kommer frem i lyset, og at familiene får vite at de får fullt innsyn i all informasjonen som foreligger om hvordan deres kjære omkom, legger han til.