Mosaikk for Ray Kennedy

Supportere fra Liverpool og Arsenal forenes i kveld for å hedre legenden som de siste årene har slitt med Parkinsons sykdom.Innsamling for Ray på egen webside.

Før kveldens kamp vil det være en mosaikk på The Kop med tallet 5, hvitt på rødt, for å ære Ray Kennedy og hans tid i Liverpool. I andre enden, på Anfield Road End hos bortesupporterne, vil en se tallet 10, blått på gult.

Ray Kennedy vant The Double med Arsenal i 1971 som tenåring, og scoret målet som sikret ligamesterskapet i siste kamp mot naboen Tottenham på White Hart Lane.

Han ble det siste kjøpet til Bill Shankly i 1974, en overgang på £180.000 som druknet i nyheten om at den legendariske manageren trakk seg tilbake samme dag.

Bob Paisley gjorde etter hvert genistreken med å sette den høyrereiste og kraftige angriperen ned som venstreflanke på midtbanen, hvor han gjorde stor suksess med sitt følsomme venstreben, teknikk, blikk og evnen til å komme sent inn i feltet og score med fot og hode. I Liverpools fantastiske og rekordartede ligasesong i 1978-79 scoret for eksempel midtbanen utrolige 33 mål til sammen, med Ray på ti mål, Greaeme Souness og Terry McDermott på åtte mål hver, mens bestekameraten Jimmy Case nettet ved sju tilfeller.

Etter 212 kamper og 71 mål som angriper, spilte Ray Kennedy i årene 1974-82 393 kamper og scoret 72 ganger for Liverpool. Han vant bl.a. fem ligamesterskap for de røde og Serievinnercupen tre ganger. Han spilte 17 ganger og scoret 3 mål for England.

Han ble diagnostisert med Parkinsons sykdom som 35-åring i 1986, men på filmklipp kunne en senere se at han var påvirket allerede under sine siste år som spiller i Liverpool. Han forlot Anfield for å spille for John Toshack hos Swansea, men en karriere som var på sterkt hell endte snart med korte opphold tilbake i sitt opprinnelige nordøst i Hartlepool og Sunderland.

Til tross for en testimonialkamp mellom Arsenal og Liverpool i 1991 betydde dårlig økonomi at Ray i 1993 måtte selge sine medaljer og "caps" for å skaffe medisiner og annet nødvendig.

For to år siden startet supporteren Karl Coppack innsamlingen "Ray of Hope", og som så langt har samlet inn £40.000. Andre donasjoner har bl.a. medført at Kennedy har kunnet få installert nytt bad i sitt hus i Whitley Bay, med hjelpemidler mot en sykdom hvor han på dårlige dager knapt verken kan gå eller snakke.

Hvis en ønsker å kontakte innsamlingen kan en gjøre det ved å sende e-mail til:

[email protected]

Eller gå inn på egen webside.