Motivatoren Reina

Yossi Benayoun avslører hvordan en pep(e)talk fra Reina ga spillerne ekstra motivasjon før United-kampen. Skal jobbe like hardt mot Fulham som mot United. Håper Gerrard snart er tilbake.

Yossi Benayoun spilte en ny, god kamp i 2-0-seieren mot Manchester United. Han gir Pepe Reina honnør for å ha samlet spillerne i ring til peptalk før avspark. Det ga ham og lagkameratene ekstra motivasjon etter fire strake tap.
- Vi snakket mye om å forsøke å få selvtillit. Før kampen bestemte Pepe seg der og da for å få samlet alle sammen. Det var ikke noe vi hadde planlagt. Han ønsket bare å gi alle spillerne noe ekstra motivasjon. Det fungerte! forteller Yossi Benayoun til Liverpool Echo

Yossi Benayoun ble matchvinner på Craven Cottage forrige sesong. Kampens eneste mål kom på overtid, og seieren sørget for at Liverpool fortsatt var med i tittelkampen. Benayoun påpeker  nødvendigheten for tre poeng er like stor nå som i april.
- Jeg håper vi gjør det tidligere denne gang, smiler Benayoun.

- Men dersom vi skal klare det, må vi jobbe like hardt som vi gjorde mot United. Vi visste at vi var under press, men vi snakket sammen og håpet at kvaliteten vår ville skinne igjennom.

- Vi må jobbe hardt for å komme i den situasjonen vi var etter seieren mot Fulham forrige sesong. Men hvis vi fortsetter å spille som et lag og vise kvalitet, kan vi fortsette med å gi noe tilbake til supporterne.

- Vi gikk opp et nivå mot United, men det var bare en retur til det nivået vi spilte på forrige sesong. I jeg vet ikke om det er en overraskelse for noen folk, men kanskje dere kan se hvorfor de tenker slik etter fire tap og dårlig spill.

- Vi har hørt alle si at vi ikke har selvtillit eller kvalitet til å slå United, eller bredde i stallen til å vinne kamper av så stor viktighet. Forhåpentligvis har vi vist alle at det er feil. Vi har fortsatt mye kvalitet her.

- Det var en helt nødvendig seier forrige uke. Å tape fire kamper på rad er en situasjon vi ikke er vant til, men å beseire United slik vi gjorde var den beste måten å komme seg igjen. De er et av de beste lagene i Europa, men vi fortjente seieren.

- Vi viste at vi måtte komme sterkt tilbake. Den eneste måten vi kunne vinne på var å spille som et lag, presse fra første minutt og jobbe hardt. Vi hadde troen, og vi har kvalitetsspillere. Vi trengte en slik seier for å få tilbake selvtilliten.

- Vi kan ikke kaste bort det vi oppnådde på søndag. Vi må la den seieren være et vendepunkt og tro at vi kan slå alle. Vi må forsøke å spille bra, men det blir ikke lett mot Fulham.

Benayoun har nettet 24 mål på 103 kamper for Liverpool. Israeleren har vist god form i hele 2009.
- Jeg nøt de siste fire månedene av forrige sesong. Jeg følte at jeg spilte bra. Jeg spiller flere kamper nå, jeg føler meg tryggere. Jeg forsøker bare å gjøre mitt beste og bli bedre i hver kamp. Når du spiller ved siden av gode spillere, er det mye lettere.

- Derfor er det viktig å ha en spiss om Fernando. Du vet at du kan gi ham ballen i området hvor han ønsker den, og du vet at han kommer til å avslutte bra. Jeg bare håper at Stevie er tilbake ved siden av ham snart. Vi blir et bedre lag da.