Moyes: - Forvent mye av det samme

David Moyes er stolt av det Everton presterte mot Liverpool på mandag. Han viser til klubbenes ulike ressurser. Everton har ikke anledning til å gjøre mange forandringer på laget til helgens kamp.

Evertons manager David Moyes lover å gi Liverpool en hard kamp når lagene møtes igjen i helgens 4.rundekamp i FA-cupen på Anfield. "The Toffees" er nå ubeseiret på syv kamper etter gårsdagen 1-1 mot Liverpool.

Moyes hevder at han ikke har de samme mulighetene som Rafael Benítez til å bytte ut spillere i startoppstillingen.

- Hvem vet hvilke spillerne Liverpool vil stille med?

- Nøyaktig hvilket Liverpool-lag vi kommer til å møte, det vet jeg ikke. Men han (Benitez) har spillere til å gjøre endringer. Det har ikke jeg.

- Han har en stall og et antall til å forandre ting. Det har ikke jeg. Dere vil ikke se noen særlig forskjeller fra oss. Vi skal gjøre det samme.

Moyes tror at gårsdagens resultat vil ha lite å si for FA-cupkampen.

- Men dette resultatet har liten betydning for FA-cupoppgjøret. Dette var hardt opptjente poeng på bortebane. Nå skal vi møte dem i cupen på søndag.
- Det er vanskelig å si om kampen vil ha stor betydning for cupoppgjøret.

- Vi reiser ikke til Liverpool uten å måtte forsvare oss, men guttene stod frem på en meget god måte.

Moyes refererer ofte til klubbenes forskjellige ressurser når han blir bedt om å sammenligne de to Merseyside-rivalene. Han synes det er imponerende at de blå ligger på en sjetteplass i ligaen med tanke på alle skadene de har slitt med denne sesongen. Everton startet sesongen med bare to seirer på de ni første ligakampene, men så fant laget formen.

- Vi var ikke klare i begynnelsen av sesongen. Noen av spillerne våre var ikke i form, og vi var ikke på riktig nivå. Det viste vi tidlig i sesongen. Men når vi har spillerne våre friske og tilgjengelige, da er vi et godt lag. I min tid i klubben og med de spillerne vi har, har vi vist stabilitet.

- Vi spilte med selvtillit og forsvarte oss godt i viktige deler av kampen. For oss var det et nytt poeng mot et veldig godt lag som kjøper spillere for å vinne mesterskapet. Vi gjør ikke det. Så disse resultatene viser hvor langt Everton har kommet. Stabiliteten vi har i klubben, gir oss styrke til å komme til en virkelig stor klubb og få et godt resultat.

- Cupkampen blir helt annerledes. Vi hadde som mål å få noe ut av ligakampen. Ett poeng var fullt fortjent. Men cupoppgjøret er en helt annen kamp.  Men vi oppnådde det vi ønsket å oppnå.

- Vi ødela Liverpools rytme, de har mange mekaniske, organiserte trekk og oppspill i spillet sitt. De har et veldig godt lag, noe som er grunnen til at de går for Premier League-tittelen. Så for oss å gi dem god kamp, sier mer om Everton enn om dem.

- Ett poeng på bortebane mot et lag som har ambisjoner om å vinne ligatittelen, er svært oppmuntrende for oss. Jeg håper at vi en dag får slike ambisjoner.