Murphy håper Liverpool vinner ligaen

I 90 minutter i morgen kommer han til å være ”fienden”, men så snart morgendagens kamp er over krysser Fulham-kaptein Danny Murphy fingrene for at Liverpool vinner Premier League.

Fulhams Danny Murphy ser gjerne at Liverpool vinner ligaen denne sesongen. Derfor er morgendagens kamp et stort dilemma for den tidligere Liverpool-spilleren. 32-åringen tilbrakte som kjent hele sju år på Anfield, og er fortsatt en kulthelt blant Liverpools supportere etter å ha blitt matchvinner mot Manchester United på Old Trafford tre ganger i løpet av fire sesonger.

Det er ikke mer enn to uker siden Murphy igjen fant veien til nettmaskene mot United, da serielederen ble slått 2-0 på Craven Cottage. Et resultat som medfører at Liverpool har muligheten til å lede Premier League dersom de røde tar poeng i London i morgen kveld.

Murphy forlot Anfield i 2004, men Liverpool står fortsatt hans hjerte nær. Han må legge den forkjærligheten til side i morgen, men det blir kun for 90 minutter.

- Det blir en merkelig kamp for meg i morgen, fordi dette er så viktig en periode for Liverpool. Men når du flytter til en ny klubb, blir du en del av den nye klubben, og forstår at du må forsøke å vinne alle kamper. Så jeg har ikke lov til å fokusere på konsekvensene for Liverpool dersom vi får et godt resultat i morgen, sier Murphy til Liverpoolfc.tv.

- For meg er det selvsagt en vanskelig situasjon, ettersom jeg håper Liverpool vinner ligaen. Men samtidig ønsker jeg at Fulham skal vinne kampen, da vi har våre egne mål som vi ønsker å nå. Vi ønsker å ende så høyt på tabellen som mulig, legger han til.

- Liverpool er i knallform, og på papiret er dette en kamp de forventer å vinne. Men man vet aldri. Vi har vist at vi kan ta poeng fra topplagene på hjemmebane, og vi er stinne av selvtillit etter å ha slått Manchester United, sier 32-åringen.

- Jeg ser frem til kampen, og det å skulle spille mot noen av mine gamle kamerater. Jeg tenker ikke så mye på utfallet av kampen, men vil gå ut for å gjøre mitt beste for klubben min.

- Jeg har spilt mot Liverpool flere ganger nå, så mentalt blir det enklere å takle det for hver gang. Den første sesongen etter at jeg forlot Liverpool var jeg nok mer på tuppa over å skulle møte dem enn jeg er nå. Nå er det bare en ganske vanlig kamp.

- Liverpool-fansen gir meg alltid en varm velkomst, og så er det fint å møte gamle kamerater. Men akkurat nå forbereder jeg meg bare på samme måte som jeg gjør til alle kamper.

- Vi vet at Liverpool har kvaliteter i alle ledd, men Steven Gerrard er nok den vi må se mest opp for. Liverpool er ikke like mye på hugget når han ikke spiller. Det synes jeg ble bevist da vi tok med oss ett poeng fra Anfield før jul. Da var Steven ute med skade.

- Torres er også en fantastisk spiller, men han er ikke en like stor trussel på egenhånd som Stevie. Steven kan forandre tempoet i en kamp og diktere spillet, mens Torres er mer avhengig av hjelp fra andre.