N'Gog møter landsmenn?

Fernando Torres er ute, og Albert Riera er også ny mann på skadelisten. Det gjør at Rafael Benitez har flest spørsmålstegn framme på banen når han skal komponere sitt lag mot Lyon.

En vil forvente at manageren går tilbake til fire mann i forsvaret når de røde møter gruppeleder Lyon foran sitt eget publikum i kveld. Da blir det i så fall to av Carragher, Skrtel og Agger i midtforsvaret, samt at Rafa må velge mellom Aurelio og Insua på venstrebacken.

Verken Jamie Carragher eller Martin Skrtel har vært imponerende så langt i 2009/10, mens Daniel Agger nettopp er kommet tilbake fra skade. Carra er kanskje den som totalt sett har vært mest skuffende, mens Skrtel har vært ujevn. Agger bidrar med noe nytt med sin mer spillende stil, og vi tror Benitez ønsker å ha med den stilige dansken i en kamp en vil forvente å ha ballen nokså mye. I tillegg skal det mye til om han vraker rutinen og lederegenskapene til Jamie.

Emiliano Insua var fast på laget, før han fikk flyproblemer på vei hjem fra Argentina og var på benken mot Sunderland. Det sammenfattet med at Fabio Aurelio er frisk og på vei mot kampformen igjen. Emiliano har ikke spilt seg ut, og Aurelio hadde ingen god kamp i nordøst, men Rafa grubler nok likevel på hvem han skal velge i de nærmeste kampene. Fabio Aurelio sliter med intensiteten i engelsk fotball når han ikke er i toppform, og mot Sunderland satt heller ikke dødballene som vanlig. Emiliano Insua vil kunne bidra med mer energi og trøkk, men på et åpent spørsmål tror vi Rafa velger pasningene, rutinen og venstrefoten til Aurelio på faste situasjoner.

Javier Mascherano er bankers som midtbaneanker, og Steven Gerrard og Dirk Kuyt er andre selvfølgelige valg i startelleveren mot Lyon. For de to sistnevnte er det imidlertid åpent for diskusjon i hvilken posisjon de bør spille. Dirk ble prøvd på topp mot Sunderland, noe som fungerte mindre bra uten at nederlenderen kan ta hele skylden for det.

Med Torres og Riera ute, og med Ryan Babel igjen meget svak da han fikk starte i Premier League, tror vi Liverpools manager vil komponere et offensiv oppstilling med Lucas foran Mascherano, Kuyt og Benayoun på kantene, mens Gerrard blir liggende bak unge David N'Gog. N'Gog er fersk, men han er et oppspillspunkt og er kjent med fransk fotball. Det vil også sørge for at andre spillere får posisjoner de mer komfortable med.

En mulighet, i en kamp hvor det er ekstremt viktig at Liverpool tar alle tre poengene, er å sette Gerrard ned sammen med Mascherano og la Benayoun eller kanskje Voronin ligge rett bak spissen. Det tror vi imidlertid hadde vært mer aktuelt hvis Albert Riera hadde vært spilleklar.

Vi tipper dette mannskapet fra start på Anfield: Reina; Johnson, Carragher, Agger, Aurelio; Mascherano, Lucas; Kuyt, Gerrard, Benayoun; N'Gog.