Nedbetaling av gjeld prioriteres

The Times skriver i kveld at Rafael Benitez måtte skrinlegge kjøp av Steven Jovetic og Matthew Upson i sommer, fordi Liverpool FC måtte prioritere nedbetaling av gjeld fremfor ytterligere spillerkjøp.

Valencias David Silva og Hulls Michael Turner stod også på ønskelisten til Rafa, ifølge Mirror.

Tony Barrett i The Times skriver at Liverpool-manageren er frustrert over at det legges sterke begrensninger på hans handlefrihet i transfermarkedet, fordi klubbens amerikanske eiere må redusere gjelden. Liverpool må betale renteutgifter i størrelsesorden £30M til Royal Bank of Scotland hvert år, og dette går ut over transferbudsjettet.

- Vi må bare akseptere situasjonen, og prøve å gjøre det beste ut av de forutsetningene vi har. Kan vi bli bedre under disse rammebetingelsene? Jeg håper det, men da må vi ta tiden til hjelp, siteres Benitez både i The Times og Mirror.

- Da jeg skrev under min femårskontrakt visste vi at vi måtte dra lasset sammen, og prøve å gjøre det som var best for klubben. Noen ganger kan du nedbetale gjeld og likevel prestere på banen, men av og til må man ha litt mer tålmodighet.

- Jeg kan ikke se for meg at Liverpool skal bli et nytt Leeds. Nedbetaling av gjeld har vært prioritert høyt dette året, så klubben jobber veldig hardt for å innfri kravene til dette. Noen ganger må man se ting i større perspektiv. Fremtiden til denne klubben står på spill. Jeg tror vår posisjon vil bli mye bedre når gjelden er nedbetalt. Det var en av de viktigste tingene å håndtere. Dette må vi håndtere hånd i hånd med det sportslige.

- Innad i klubben vet folk hvordan situasjonen er. Det er vanskelig å forklare hvert aspekt av dette til media og fans, men vi må jobbe med dette på innsiden og prøve å gjøre det som er best for klubben.

- Vi må forsøke å vinne hver eneste kamp og hver eneste turnering vi deltar i, samtidig som vi må innfinne oss med den reelle økonomiske situasjonen til klubben.

- Mitt ansvar er å gjøre det beste ut av de resurssene vi har for øyeblikket. Kunne forutsetningene vært bedre? Ja, det kunne de, men hovedsaken for meg er å gjøre jobben min etter beste evne.

- Om vi kan kjøpe spillere i januar? Vi får se, men vi jobber veldig hardt sammen vi som er her.

I praksis betyr dette at Benitez må snu hver penny om han vil styrke troppen i vinter, samtidig som en av de argeste konkurrentene om en plass i neste års Champions League, Manchester City, planlegger å bruke flere tiltalls millioner av pund på nye spillerkjøp.

Men manageren frykter ikke at dette skal føre til at City lykkes med å kapre noen av Liverpools beste spillere, så som Fernando Torres og Steven Gerrard.

- Ingen sjanse for det. Ingen sjanse. Vi vil forsøke å gjøre jobben vår, gjennom å beholde våre spillere, da vi ønsker å være blant de fire beste. Spillerne vet det. Selv om Manchester City skulle komme med et fristende bud til våre eiere, tror jeg City vil få problemer med å få tak i våre spillere.

Tony Barrett skriver at Benitez ønsker seg en ny spiss som back-up for Fernando Torres under januarvinduet, men han kan bli tvunget til å selge fire squad-spillere for å få råd til denne angriperen. Journalisten slår fast at Benitez de siste 12 månedene har brukt omtrent £37M på kjøpene av Glen Johnson, Alberto Aquilani og Sotirios Kyrgiakos, samtidig som han har solgt Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa, Robbie Keane, Sebastian Leto og Adam Hammill for til sammen over £50M. I tillegg har lønnsbudsjettet blitt slanket ved avgangene til Sami Hyypiä og Jermaine Pennant, samt utlån av seks spillere.

Benitez bekrefter overfor The Times at han brukte så godt som ingenting på netto spillerkjøp i sommer.

- Vi genererte en del penger, og vi brukte noe penger. Vi får se om vi får til noe lignende i januar, men jeg kan ikke garantere noe som helst. Jeg får jobbe tett sammen med økonomiavdelingen. Vi er godt fornøyd med kommunikasjonen oss i mellom. Noen ganger har du råd til ting, andre ganger ikke.

- Vi prioriterte å forlenge kontrakter med nøkkelspillere i sommer. Faktum er at vi fortsatt forsøker å gjøre dette med noen flere spillere, og det inngår som en del av jobben med å spare klubben for penger ved at spillere kan bli her lenger så vi slipper å kjøpe nye. Ut over det får vi jobbe for å finne de riktige spillerne til riktig pris.