Nemeth står over mot Sør-Afrika

Krisztian Nemeth er ikke klar av ankelskaden han pådro seg mot Honduras. Gulacsi og Simon spiller fra start. Stortap for Kelly. Bouzanis med fornyet tillit. Om keeperkampen med Gulacsi.

Det ungarske fotballforbundet opplyser at Krisztian Nemeth ikke spiller kveldens kamp for Ungarn mot Sør-Afrika i U20-VM. Spissen pådro seg en ankelskade i 0-3-tapet mot Honduras, men fullførte likevel kampen. Nå må han stå over den andre gruppespillskampen, men håper å være tilbake til møtet med De forente arabiske emirater på lørdag. Peter Gulcasi og Andras Simon får begge fornyet tillit mot Sør-Afrika. Oppgjøret har avspark klokken 18.45, og vises direkte på Eurosport.

Martin Kelly og England tapte hele 0-4 mot Ghana i en kamp i gruppe D sent i går kveld. Forsvarsspilleren var på banen samtlige minutter. England står med null poeng på to kamper, men alt håp om avansement er likevel ikke ute. De fire beste treerne går også videre, men da kreves nok en storseier mot Usbekistan på fredag. Ghana og Uruguay er allerede videre med full pott.

Dean Bouzanis får fornyet tillit når Australia møter Costa Rica klokken 16.00 i dag. Også den kampen sendes direkte på Eurosport. The Young Socceroos håper å slå tilbake etter 1-2 mot Tsjekkia i den første kampen. Motstander Costa Rica røk hele 0-5 mot Brasil.
- Det var et skuffende resultat og skuffende å spille så dårlig som vi gjorde, men det er positivt at vi likevel var med i kampen, uttaler Bouzanis til footballaustralia.co.au.

- Kanskje det var litt nerver der eller kanskje vi bare hadde en dårlig kamp. Lag kan ha dårlige kamper, men i VM har du ikke råd til det. Vi må snu dette så fort som mulig.

- Jeg har tro på at vi kan klare det. Vi har Costa Rica i neste og så Brasil. Jeg er sikker på at guttene er gode nok til å ta maksimalt med poeng fra disse kampene.

Bouzanis spilte kun sin andre kamp for Australia U20 i kampen mot Tsjekkia.
- Det var en stor ære å spille for landet mitt og laget jeg alltid har ønsket å spille for, Australia.

- Som gutt ønsker du alltid å spille for en stor klubb og spille for landslaget. Jeg har gjort det nå. Jeg er veldig glad for å gjøre det.

- Jeg synes min egen opptreden var solid. Jeg synes jeg gjorde det jeg måtte gjøre, men men jeg ville heller ha tatt poeng. Det handler ikke om én mann, men om laget. Jeg ønsker at vi skal gjøre det bra.

Alle de fem Liverpool-spillerne har kun opplevd tap i U20-VM så langt.
- Vi har ikke hatt noen god start. Alle Liverpool-spillerne har tapt. Vi er ute etter å slå tilbake fordi vi ville like å gå langt i turneringen.

Bouzanis kjemper til daglig en kamp med Ungarns Peter Gulcasi om en plass på Liverpools reservelag.
- Peter og jeg har kjempet sammen et par år nå, og vi skal fortsatt kjempe de neste årene. Vi får se hva som skjer etterpå.

- Vi er veldig jevne, og vi er begge gode keepere. Han er god på enkelte områder, og jeg er god på andre. Det gjelder bare å finne ut hvem som kan tilpasse seg det engelske spillet raskest. Liverpool må ta en avgjørelse. Vi får se hva som skjer.

- Det kommer alltid til å være konkurranse uansett hvor du er, enten på landslaget eller i klubbforballen.


Ungarn U17, med Krisztian Adorjan og Patrik Poor, spiller avgjørende kamp i EM-kvalifiseringen mot Slovakia klokken 16.00. Uavgjort sikrer definitivt plass i eliterunden.