Ny drakamp Barry/Alonso

Journalisten Guillem Balague tror Liverpool er interessert i å selge Xabi Alonso, men bare til høyere pris enn i fjor, og at en eventuell erstatter ligger an til å være Gareth Barry.

Ryktebørsen har allerede en stund fortalt at Gareth Barry igjen er høyt oppe på handlelisten til Rafael Benitez, etter at en såpeopera i fjor sommer endte med at midtbanespilleren til Aston Villa ble i Birmingham et år til. 28-åringen har imidlertid gjort det klart at han ønsker å spille i Champions League, og med 5.plass det beste Villa kan greie i ligaen denne sesongen ligger det i kortene at han finner seg en ny arbeidsgiver et år før kontrakten på Villa Park løper ut.

Xabi Alonso har vært en av Liverpools beste spillere i 2008/09, og The Kop vil ikke ønske å se pasningsgeneralen som agn i en overgang som bringer Barry til Anfield. Xabi var aktuell for Juventus foran denne sesongen, men italienerne var ikke villig til å betale prisforlangende til Liverpool.

Den spanske journalisten Guillem Balague, med gode kontakter i LFC, skriver på sin webside at Real Madrid forventes å by på Xabi Alonso, men at de røde mener at markedsverdien til midtbanespilleren nå er høyere enn for et år siden. Samtidig ligger det i kortene at Gareth Barry fortsatt er et transfermål for Rafa.

"Florentino Perez, den klare favoritten til å vinne denne sommerens presidentvalg i Real Madrid, vil prøve å kjøpe Xabi Alonso fra Liverpool. Faktum er at nesten alle de aktuelle presidentkandidatene trolig vil ha Alonso på deres ønskelister, da det er et voksende ønske innen Real Madrid at klubben behøver å kjøpe flere spanske spillere. Alonso passer perfekt i forhold til nasjonalitet, posisjon, kvalitet og mulig tilgjengelighet.

Xabi Alonso ville ha blitt solgt i fjor sommer, hvis en annen klubb hadde akseptert de 20 millioner euro som Liverpool forlangte (ca £18M ut fra dagens valutakurs). Real vil komme med et bud av en slik størrelsesorden, men vil måtte øke det betydelig siden Liverpool føler at markedsverdien på Alonso har økt.

Skulle imidlertid Real Madrid tilby om lag 30 millioner euro (ca £27M), da vil Xabi Alonso bli solgt. Både Liverpool og spilleren vil være tilfreds med en slik avtale.

Skulle Xabi Alonso bli solgt, da vil penger være tilgjengelig for Rafa Benitez til å fornye sitt forsøk på å sikre seg Gareth Barry fra Aston Villa. Til tross for rapporter i media, så har ikke Liverpool lagt inn et bud på £9,5M for den engelske midtbanespilleren.

Aston Villa har satt en prislapp på £12M for Gareth Barry, og selv om det for øyeblikket ikke har vært noe nytt forsøk fra Liverpool på å kjøpe ham, er det heller ingen på Anfield som benekter at Gareth Barry fortsatt er et transfermål."