Ny test for Mascherano

Liverpools spillere får en stor oppgave på Anfield til søndag, skadeforfulgt og ute av form. Javier Mascherano har imidlertid allerede vært i krigen denne sesongen, og vunnet.

Hvis du er kaptein for et Argentina som står på stupet til å falle utenfor VM, da har du opplevd press. Javier Mascherano og hans lagkamerater vil føle trykket når man sju poeng bak rivalen møter Manchester United foran The Kop. Dette er imidlertid heller ikke en ny situasjon for midtbanekjempen, som etter å ha blitt utvist på Old Trafford året før spilte en av sine beste kamper forrige sesong da Liverpool uten Gerrard og Torres fra start vant 2-1 på Anfield.

- Jeg er ikke avslappet, sier imidlertid Mascherano til Liverpool Echo. - Som kaptein for Argentina må du ta ansvar. Det er godt å kunne si at vi skal til Sør-Afrika, men nå er jeg Liverpoolspiller og det eneste jeg tenker på er Liverpool.

- Vi er ikke i en god situasjon og jeg kommer til å gjøre mitt ytterste. Før de to siste landskampene, var vi under press fordi vi visste at Argentina nesten var ute av VM og det var veldig vanskelig. Vi var heldige og vant begge kampene, men du vet aldri i fotball.

- Denne kampen vil ikke avgjøre sesongen for oss, men i forhold til selvtilliten er det en enorm kamp. Hvis vi kan vinne, vil mandagen bli noe helt annet. Jeg tror vi kan vinne.

- Vi har tapt fire på rad og må bare stå på og arbeide veldig hardt. United blir vanskelige, men vi har gjort det før og vi må tro på oss selv.

- Vi må prøve å huske hva vi har gjort tidligere. Vi vet at folk vil se på oss, komme med spørsmål og at supporterne er veldig skuffet. Vi vet imidlertid at de vil støtte oss.

- Vi må vise viljestyrke og personlighet, samtidig som vi arbeider hardere enn tidligere. Det vil bli flott for oss om vi kunne vinne. Vi har vunnet mange kamper uten dem, men vi håper å ha Steven og Fernando med oss i en slik situasjon som denne. De er våre nøkkelspillere.

- Hvis vi kan begynne å vinne igjen, og vinne mange kamper, er alt mulig. Vi kan imidlertid ikke kaste bort flere poeng. Vi må begynne på søndag og holde det gående.

- Jeg tror det vil være veldig bra for ham, sier manager Rafael Benitez om det faktum at Mascherano og Argentina nå er kvalifisering til VM.

- Det er veldig vanskelig hvis du kjemper i motgang, og har hele landet bak deg som presser på under hver eneste kamp. Det vil nå bli lettere for ham å fokusere på våre kamper og det vil bli bedre for vårt lag.