Nye rekorder står for fall

Liverpool har satt den ene klubbrekorden etter den andre under Rafael Benitez. Nye rekorder står for fall på The Hawthorns søndag ettermiddag, dersom de røde klarer å score tre mål eller mer.

Liverpool slo West Bromwich 3-0 på Anfield i november. Robbie Keane gjorde sine to første ligamål for klubben i den kampen, mens Alvaro Arbeloa nettet det tredje på overtid.

Sist lagene møttes på The Hawthorns var i april 2006, da Liverpool vant 2-0 takket være scoringer av Robbie Fowler og Djibril Cissé.

Liverpool har gjort 13 mål på sine tre siste besøk på denne banen, etter å ha vunnet 6-0, 5-0 og 2-0. På de siste sju kampene på The Hawthorns har de røde gjort 23 mål og kun sluppet inn to.

I Premier League har klubbene møtt hverandre sju ganger, og Liverpool har vunnet samtlige kamper. WBA har ikke scoret noen mål på disse kampene, mens Liverpool har gjort 22.

Før søndagens kamp er Liverpool ubeseiret på de siste ni kampene i ligaen. Steven Gerrard må gjøre ett mål for å oppnå sin beste måltotal i en sesong noen gang. Han står nå bokført med 23 mål.

Martin Skrtel vil spille sin 50. Liverpool-kamp om han får spilletid på The Hawthorns.

De røde satte som kjent klubbrekord på Boleyn Ground sist helg, hvor de gjorde minst tre mål for sjette kamp på rad. De har nå muligheten til å strekke den rekorden til sju kamper. Tre mål eller mer for Liverpool på søndag vil også bety at man for første gang siden 1896 scorer minst tre mål i seks ligakamper på rad i toppdivisjonen.

En seier på søndag vil medføre at Liverpool er oppe i 83 poeng denne sesongen. Klubbens beste målforskjell i Premier League er pluss 39. Med to kamper igjen å spille ligger den an til å slås, da man per nå har pluss 46.

En seier mot WBA medfører også at Liverpool tangerer klubbrekorden på 13 borteseiere på en ligasesong. En rekord som ble satt for 104 år siden!

Så langt denne sesongen har de røde notert seg for 72 ligamål. Det er klubbens høyeste antall scoringer siden man gjorde 77 mål i 1990/91.

Laget er også fire mål unna å notere 500 scoringer under Rafael Benitez sin ledelse.

WBA har ikke vunnet noen av de siste 17 ligakampene mellom lagene. Siste WBA-seier over Liverpool må man helt tilbake til februar 1981 for å finne, da vertene vant 2-0 på The Hawthorns.

West Brom har kun vunnet to av sine siste 14 ligakamper, men seierene har kommet i de to siste hjemmekampene. (3-0 over Sunderland og 3-1 over Wigan). Ingen lag i Premier League har sluppet inn flere mål denne sesongen (65). WBA har imidlertid vunnet hele sju hjemmekamper denne sesongen.