Ønske om å begrense spillerkjøp

Forslag fra UEFA og klubbenes organisasjon ECA om at kun 51% av klubbenes inntekter skal kunne brukes på spillerkjøp og lønninger.

Europas toppklubber har sammen UEFA startet innledende samtaler for å begrense hvor mye penger som skal bruker på spilleroverganger og spillerlønninger. European Club Association (ECA), som representerer kontinentets ledende klubber som Manchester United, Real Madrid, AC Milan og Liverpool, har foreslått at klubbene bør få tillatelse til å bruke bare 51% av sine inntekter på spillerkjøp eller lønninger. Saken har kommet for fullt på dagsorden etter at Manchester City ville betale £103M for Milans Kaka, i tillegg til en enorm ukelønn.
- Samtalene er på et innledende stadium, men det er et syn at klubbene ikke kan opprettholde denne situasjonen på lang sikt. Saken skal diskuteres på et møte i ECAs generalforsamling i neste måned, uttaler en kilde i ECA til The Guardian.

FIFA, UEFA og EU har uttrykt bekymring for pengeinnsprøytningen fra milliardæreiere utenfor Europa som nylig har kjøpt store aksjeposter i klubber, spesielt i England. Under ECA-forslaget vil inntekter regnes fra billettsalg, sponsorater, supporterutstyr og tv-inntekter. Det skal ikke inkludere finansielle investeringer av eiere eller hovedaksjonærer.
- Eventuelle penger fra aksjonærene eller milliardæreierne vil bli investert i klubbens infrastruktur, som for eksempel bygging eller renovering av stadion eller investering i ungdomsutvikling som et akademi, uttaler en representant for UEFA.

Unntak kan bli gjort for klubber som ikke har store inntekter fra billettsalg eller tv.
- Et alternativ vil være å gi slike klubber et unntak for noen år for å gi dem muligheten til å tiltrekke seg investorer og sponsorer, sier en annen kilde i ECA.

Enhver avtale med UEFA vil bare påvirke klubber som er involvert i Champions League og UEFA-cupen. Videre diskusjoner vil også være nødvendig for å få til at en avtale håndheves på nasjonalt plan.