Optimisme i begge leire

Både Liverpool og Middlesbrough er høyt oppe etter gode resultater i går kveld. I begge leire tror og håper man nå at dette vil virke positivt inn på prestasjonene i Premier League.

Javier Mascherano tror at 1-0 seieren på Santiago Bernabeu i går kveld vil virke som en vitamininnsprøytning også med tanke på Liverpools prestasjoner i Premier League. De røde ligger som kjent sju poeng bak ligaleder Manchester United før helgens kamper.

- Kampen i går ga oss mer selvtillit. Du vet aldri om Manchester United kommer til å avgi noen poeng, så vi får bare holde koken. Klarer vi å slå Middlesbrough og Sunderland har vi kanskje nærmet oss, uttaler argentineren til BBC Radio Merseyside.

Lørdagens motstander, Middlesbrough, opplevde imidlertid også en opptur i går. Laget fra nordøst er nemlig klare for kvartfinalen i FA-cupen etter å ha slått West Ham 2-0 i en omkamp i 5.runde på Riverside. I ligaen ligger imidlertid Boro utsatt til, med kun West Bromwich bak seg på tabellen. Gareth Southgates mannskap har ikke vunnet noen av sine siste 14 ligakamper. Vingen Stewart Downing tror imidlertid at lykken nå snur, etter cuptriumfen over West Ham.

- Det blir en stor test for oss på lørdag. Det blir tøft. Liverpool fikk også et godt resultat i går kveld. Det bør bli en underholdende kamp, sier Downing til Press Association.

- Spiller vi som mot West Ham, er jeg ikke bekymret i det hele tatt. Da vil vi oppnå et godt resultat. Kanskje kan vi få Liverpool ned på jorda igjen. Kanskje kommer de hit og undervurderer oss. I så fall vil vi straffe dem.

- Liverpool må gå for seier. Det er det ingen tvil om. Uavgjort er ikke godt nok for dem. Men vi ønsker også å vinne. Vi kommer trolig til å satse på kontringer i denne kampen. Det har vi lykkes med mot Liverpool også tidligere.

Det er Rob Styles som dømmer oppgjøret mellom laget på andreplass og laget som er nest sist i Premier League. Liverpool har vunnet tre ganger så mange ligakamper som Middlesbrough denne sesongen (15 mot 5), mens Middlesbrough har sluppet inn dobbelt så mange mål som laget fra Anfield (36 mot 18).

Liverpool har imidlertid ikke vunnet på Teeside siden 2-1 seieren den 16.mars 2002, da Emile Heskey og John Arne Riise gjorde målene. De tre siste besøkene på Riverside har endt med uavgjort resultat.

Middlesbrough har spilt uavgjort i seks og tapt åtte av de siste 14 ligakampene. De har ikke scoret på fire kamper, eller åtte timer og 15 minutter for å være nøyaktig. Southgates mannskap har faktisk ikke gjort mål i åtte av de ni siste ligakampene, og har fortsatt til gode å vinne ligakamp i 2009.

Liverpool har på sin side vunnet sju og spilt åtte kamper uavgjort av de 15 siste i ligaen. De står nå med 55 poeng på 26 kamper, noe som er åtte poeng mer enn på samme tid i fjor. Liverpool har faktisk aldri tidligere hatt så mange poeng etter 26 kamper i Premier League. Man må 21 år tilbake i tid, til 1987/88-sesongen, for å finne en bedre poenghøst.

Dersom de spiller på lørdag, vil Ryan Babel gjøre sin 50.ligakamp for Liverpool, mens Yossi Benayoun vil spille sin kamp nummer 150 for en engelsk klubb (West Ham og Liverpool). Samtidig vil Steven Gerrard starte sin 300. ligakamp om han er i startoppstillingen til de røde.